Δημοσιεύματα του αιγυπτιακού Τύπου για την τριμερή

Δηλώσεις των εκπροσώπων της Αιγυπτιακής προεδρίας και του Υπουργείου εξωτερικών της Αιγύπτου, αναφορικά με τη χθεσινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, Νίκου Χριστοδουλίδη, Νίκου Κοτζιά και Σάμεχ Σούκρι, φιλοξενεί σήμερα ο αιγυπτιακός Τύπος.


Η «Egypt Today», καταγράφοντας δηλώσεις του εκπροσώπου της Αιγυπτιακής προεδρίας Μπάσαμ Ράντι, επισημαίνει ότι οι τρεις Υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν «για να συζητήσουν τις προετοιμασίες για την επόμενη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών κρατών, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Κρήτη στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η συνάντηση των τριών Υπουργών Εξωτερικών εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας των τριών υπουργείων να εμβαθύνουν τις σχέσεις μεταξύ της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες αποτελούν σημαντική στρατηγική βάση στην περιοχή».


Από την πλευρά της, και η «Egyptian Gazette» ανέφερε ότι η τριμερής υπουργική συνάντηση «εξέτασε τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της επόμενης τριμερούς συνόδου που θα διεξαχθεί στην Κρήτη αργότερα το 2018 στην Κρήτη. Συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα κοινά έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός ηλεκτρικού δικτύου που θα συνδέει την Αφρική και την Ευρώπη μέσω των τριών χωρών, στους τομείς της ενέργειας, της γεωργίας, της αλιείας, της βιομηχανίας και της τεχνολογίας των πληροφοριών. Οι κορυφαίοι διπλωμάτες συζήτησαν επίσης τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις στη νότια και ανατολική Μεσόγειο».

Τέλος, η «Egypt Indendent» μεταφέρει δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου του Αιγυπτιακού Υπουργείου Εξωτερικών Άχμεντ Αμπού Ζάιντ, σύμφωνα με τις οποίες «η τριμερής υπουργική συνάντηση εξέτασε την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στην υλοποίηση του σχεδίου διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ αφρικανικών και ευρωπαϊκών ηπείρων, μέσω των τριών χωρών, υπό το πρίσμα των πρόσφατων ανακαλύψεων υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Στο ρεπορτάζ επίσης αναφέρεται ότι «στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η συνεργασία στον τομέα της ελαιοκαλλιέργειας, της αλιείας και της τεχνολογίας των πληροφοριών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.