Ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, μετά την αποστολή Λουτ, εξέφρασαν Χριστοδουλίδης και Χαντ

Την ελπίδα "όπως η αποστολή της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό κ. Λουτ οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και, πιο συγκεκριμένα, στη σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά", εξέφρασαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών του ΗΒ, Τζέρεμυ Χαντ, κατά τη συνάντησή του στο περιθώριο του Gymnich στη Βιέννη.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε η παρούσα κατάσταση πραγμάτων στο Κυπριακό και οι προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών, ενώ οι δύο αντάλλαξαν επίσης, απόψεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, αναγνωρίζοντας τη σημασία, (παρά τις δυσκολίες που παρατηρούνται) μιας σύντομης κατάληξης σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Όπως έγινε γνωστό, στο πλαίσιο της συζήτησης επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση των δύο χωρών ως προς την ανάγκη μιας ισχυρής σχέσης ΕΕ-ΗΒ στη μετά  Brexit εποχή,  και ως προς την ανάγκη πλήρους διασφάλισης των δικαιωμάτων όσων διαμένουν και εργάζονται εντός των Βρετανικών Βάσεων.

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις στο ίδιο το Gymnich (εξαμηνιαία άτυπη συνάντηση των υπουργών εξωτερικών της ΕΕ), ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρενέβη κατά τη διάρκεια συζήτησης για τη Μέση Ανατολή και αφού επεσήμανε την πολυεπίπεδη σημασία της περιοχής για την ΕΕ, τόνισε την ανάγκη για ανάπτυξη μιας πιο συγκεκριμένης και στοχευμένης εμπλοκής της ΕΕ στη Μέση Ανατολή, αξιοποιώντας προς την κατεύθυνση αυτή, τα κράτη μέλη της Ένωσης που γειτνιάζουν με την περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις της Κύπρου με όλα τα κράτη της περιοχής και τους τριμερείς μηχανισμούς συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί από κοινού με την Ελλάδα, εκφράζοντας την ίδια στιγμή την ετοιμότητα της Λευκωσίας να εργαστεί, και εκ μέρους των Βρυξελλών, για μια πιο άμεση και αποτελεσματική εμπλοκή της ΕΕ με τα κράτη της περιοχής.

Σε σχέση, τέλος, με τις Διατλαντικές Σχέσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε σε κοινές προκλήσεις που απαιτούν την ενίσχυση της συνεργασίας της ΕΕ με τις Ηνωμένες Πολιτείες και σημείωσε την ανάγκη για ένα συνεχή και ειλικρινή διάλογο, με απόλυτο σεβασμό σε ενδεχόμενες διαφορετικές προσεγγίσεις.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:54

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.