Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ απέρριψαν ξανά την πρόταση της κυβέρνησης

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ απέρριψαν με τοποθέτησή τους ενώπιον της κοινής συνεδρίας των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη χθεσινή πρόταση της Κυβέρνησης.

Όπως ανέφεραν, "όσο υφίστανται οι αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα εξορθολογισμού, δεν τίθεται θέμα συζήτησης".
Λίγο μετά τις 10 το πρωί άρχισε η κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Παιδείας και Εργασίας για την κρίση στην παιδεία, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, εκπαιδευτικών οργανώσεων, οργανωμένων γονέων και Γενικού Ελεγκτή.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ποτέ δεν έχουμε θίξει την αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών. Ποτέ δεν έχουμε αρθρογραφήσει κάτι κακό , σεβόμαστε το έργο τους. Δεν είπαμε ότι θα πρέπει να φύγουν όλες οι απαλλαγές. Του χρόνου κλείνουμε 40 χρόνια για το θέμα που τέθηκε για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού και του εκπαιδευτικού έργου και ακόμα έχουμε προβλήματα. Τόνισε πως είναι ανοιχτός σε διάλογο και πως όλα είναι πιθανόν να συζητηθούν εάν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις αποδεχτούν την χθεσινή πρόταση της κυβέρνησης. "Να απαντήσουν και να φέρουν αντιπρόταση για τον συνδικαλιστικό χρόνο και θα δούμε πως προχωρούμε", ανέφερε ο Κώστας Χαμπιαούρης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, δήλωσε πως το πρόβλημα που προκύπτει είναι "το γεγονός ότι δεν έχει γίνει κανένα διάλογος μέσα από τον οποίο θα μπορούσαμε να επιλύσουμε τα προβλήματα που μας αφορούν. Δεν θέλω να πω ποιος έχει δίκαιο και ποιας όχι, ένας διάλογος έχει πρακτικά, θέλουμε να τα δούμε για αυτά που επικαλέστηκε ο Υπουργός".
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ ανέφερε πως οι τέσσερις προτάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας "δεν οδεύουν προς την ποιότητα του δημόσιου σχολείου".

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης το ΔΗΚΟ κατέθεσε νέα πρόταση για την άρση της κρίσης. Πρόταση την οποία όπως ξεκαθάρισε δεν θα τεθεί προς συζήτηση κατά την σημερινή συνεδρίαση.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Παντελής Νικολαίδης αποβλήθηκε από τη συνεδρία καθώς την στιγμή τοποθέτησης του Γενικού Ελεγκτή έκανε ανάρμοστη ανάρτηση στο facebook.

Αναφερόμενος στην Έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου η οποία πρότεινε μεταξύ άλλων αύξηση μαθητών στις τάξεις. μείωση του μισθού των εκπαιδευτικών για να εξισορροπηθεί με τους ιδιωτικού ο Γενικός Ελεγκτής ξεκαθάρισε πως αυτή δεν έχει υιοθετηθεί ενώ την χαρακτήρισε απαράδεκτη.
Αναφορά έκανε και στη δήλωση του Προέδρου της ΠΟΕΔ, Φίλιου Φυλακτού τον Απρίλιο του 2016, ότι κάθε χρόνο 10 εκατομμύρια ευρώ χάνονται με την μορφή των απαλλαγών. Λόγω των απαλλαγών διορίζονται 500 εκπαιδευτικών.
"Οι διευθυντές Μέσης Εκπαίδευσης, σήμερα κάνουν μόνο διοικητικά καθήκοντα. Δουλεύουν 30 ώρες την βδομάδα. Και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι δουλεύουν 37 ώρες. Και αν μην πω ότι κάθονται 2 μήνες το καλοκαίρι, 2 βδομάδες το Πάσχα".
Άμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή του ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαϊδη. "Δεν είναι δουλειά της Ελεγκτικής υπηρεσίας να παρέμβει κατά τη διαμόρφωση της εκπαιδευτικής πολιτικής."

Ο Πρόεδρος της Παιδοβουλής, Παρασκευάς Χατζήκκος, ανέφερε πως όλες οι πλευρές συμφωνούν στον εξορθολογισμό στη δημόσια εκπαίδευση και διερωτήθηκε, "Γιατί ερχόμαστε στη βουλή σε ένα κλίμα που δεν είναι καθόλου νηφάλιο να συζητήσουμε αυτά τα θέματα; Ζητούμε να καθίσουν ο Υπουργός Παιδείας και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σε ένα κλίμα ειρήνης"
Τόνισε επίσης πως εάν προχωρήσουν τα απεργιακά μέτρα αυτοί που θα πληγούν είναι οι μαθητές και κάλεσε να πρυτανεύσει συναίνεση και να ληφθούν σωστές αποφάσεις.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:55

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στην Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
05:51
Πόλεμος στο Ισραήλ: Προ των πυλών η επιχείρηση στη Ράφα
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
05:31
Ο Καναδάς αντιμέτωπος ήδη με τις πρώτες πυρκαγιές της χρονιάς
05:19
Στα Ιωάννινα φτάνει σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα
05:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.