Ενισχύεται με 14 Χιλιανούς αξιωματικούς η ΟΥΝΦΙΚΥΠ αρχές Σεπτεμβρίου

Ένα ειρηνευτικό απόσπασμα αποτελούμενο από 14 μέλη του στρατού και του ναυτικού της Χιλής θα προστεθεί στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την προετοιμασία να βρίσκεται στα τελικά στάδια, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ηλεκτρονικού περιοδικού για αμυντικά θέματα Diálogo.

Οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί (7 από τον στρατό ξηράς και 7 από το ναυτικό) θα αποτελέσουν μέρος του 32ου χιλιανού αποσπάσματος που υποστηρίζει τις δραστηριότητες της ειρηνευτικής αποστολής στην Κύπρο. Θα ενταχθούν στην αποστολή της Αργεντινής και θα αναλάβουν επισήμως τα καθήκοντά τους στις αρχές Σεπτεμβρίου, συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Χιλιανοί στρατιωτικοί προετοιμάστηκαν στα τέλη Ιουνίου, λαμβάνοντας κατάρτιση σε ακαδημαϊκό και πρακτικό επίπεδο, διάρκειας δύο εβδομάδων, στο Κέντρο Ειρηνευτικών Επιχειρήσεων που υπάγεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Χιλής.

Μέσω της προετοιμασίας, τα μέλη του χιλιανού στρατού κατάφεραν να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της εξάμηνης αποστολής τους στην Κύπρο, συμπληρώνεται.

Πέραν της ενημέρωσης για το πλαίσιο λειτουργίας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι στρατιωτικοί έλαβαν επίσης πληροφόρηση για τα συγκεκριμένα επιχειρησιακά καθήκοντα που θα αναλάβουν στην ειρηνευτική αποστολή, δήλωσε ο Πλωτάρχης Raúl Torres Ramos στο περιοδικό Diálogo.

Επιπρόσθετα, αναφέρεται ότι τα μέλη του χιλιανού στρατού διδάχθηκαν τους «χρυσούς κανόνες» και τον κώδικα δεοντολογίας που εφαρμόζουν οι κυανόκρανοι, με έμφαση στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η παρουσία της Χιλής στο απόσπασμα της ειρηνευτικής δύναμης χρονολογείται από το 1999, όταν ο Χιλιανός διπλωμάτης James Holger Blair ανέλαβε επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για ένα χρόνο. Το 2001 η Χιλή έστειλε ως παρατηρητή έναν πεζοναύτη στην αποστολή της Αργεντινής, ενώ το 2003 ξεκίνησε η συντονισμένη αποστολή μιας κοινής στρατιωτικής δύναμης, μετά από συμφωνία με την Αργεντινή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται εξάλλου ότι η συμμετοχή στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ συμβάλλει στην προβολή της Χιλής ως μια χώρα που συμμετέχει ενεργά σε ειρηνευτικές αποστολές στο εξωτερικό. «Η συμμετοχή της Χιλής στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι πολύ σημαντική για τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε ο κελευστής Antonio Salas Lira, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή.

Πριν από την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι στρατιωτικοί από τη Χιλή συμμετείχαν και στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τη Σταθεροποίηση στην Αϊτή, στην Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην Κολομβία και στην Πολυδιάστατη Ολοκληρωµένη Αποστολή Σταθεροποίησης στην Κεντροαφρικανική Δηµοκρατία. Έλαβαν επίσης μέρος στον Οργανισμός Επιτήρησης Εκεχειρίας των Ηνωμένων Εθνών και στη Στρατιωτική Ομάδα Παρατηρητών των ΗΕ σε Ινδία και Πακιστάν.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:56

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.