Αύριο το επόμενα βήματα των συντεχνιών για την Παιδεία - Αποφασισμένος ο ΥΠΠ

Τα επόμενα βήματα τους καθορίζουν κυβέρνηση και εκπαιδευτικές οργανώσεις μετά το ναυάγιο των προσπαθειών για επίλυση των προβλημάτων στην παιδεία.

Αύριο οι συντεχνίες ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ θα αναλύσουν σε δημοσιογραφική διάσκεψη τους λόγους για τους οποίους απέρριψαν την πρόταση του Προεδρικού, ενώ την Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς το Προεδρικό μέγαρο.

Την Τετάρτη οι συντεχνίες των εκπαιδευτικών θα συνέλθουν σε κοινή συνεδρία για να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους, χωρίς να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο λήψης απεργιακών μέτρων.
Πηγή του Υπουργείου Παιδείας, ανέφερε στο ΡΙΚ, ότι θα μελετηθούν τρόποι αντίδρασης και διαχείρισης της κατάστασης, σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί παρουσιαστούν στα σχολεία αλλά δεν ασκούν τα καθήκοντα τους.

Αποφασισμένος να συνεχίσει ο Χαμπιαούρης

Στο μεταξύ αποφασισμένος να συνεχίσει την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου, δηλώνει ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης.
Σε συνέντευξη στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ο κύριος Χαμπιαούρης εκφράζει λύπη για την απόρριψη της κυβερνητικής πρότασης από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.
Επικρίνει μάλιστα τις συντεχνίες, λέγοντας ότι απέρριψαν πρόταση η οποία ήταν αποτέλεσμα της δικής τους διαπραγμάτευσης.
Στο θέμα απαλλαγών των εκπαιδευτικών, ο Υπουργός Παιδείας κάνει λόγο για τεράστια σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού που ισοδυναμεί με χίλιους 550 εκπαιδευτικούς και οικονομικό κόστος το οποίο ανέρχεται στα 52,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Ο κύριος Χαμπιαούρης σημειώνει ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση είναι οριζόντια και αγγίζουν όλες τις βαθμίδες, ώστε να μην αποβαίνουν εις βάρος συγκεκριμένων ομάδων των εκπαιδευτικών.
Υπογραμμίζει επίσης ότι η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, αφορά μόνο το 13% του συνόλου των απαλλαγών.
Τονίζει ότι η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει την κατάργηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων, προσθέτοντας ότι ο συνδικαλισμός κάθε επαγγελματικής ομάδας είναι απαραίτητος και επιβεβλημένος.
Ο κύριος Χαμπιαούρης διαβεβαιώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Όπως αναφέρει, έχει ήδη ολοκληρωθεί η στελέχωση, τα βιβλία έχουν μεταφερθεί στα σχολεία, ενώ οι αρμόδιες επιτροπές του Υπουργείου προβαίνουν στους απαραίτητους ελέγχους που αφορούν στην ασφάλεια των σχολικών μονάδων.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.