Μαυρογιάννης: Η ΕΚ πλευρά ούτε σκέφτεται ούτε συζητά βελούδινο διαζύγιο

Δεν υπάρχει βελούδινο διαζύγιο για την Κύπρο, δηλώνει ο Ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος τονίζει η Ελληνοκυπριακή πλευρά ούτε σκέφτεται ούτε συζητά με τέτοιους όρους.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κύριος Μαυρογιάννης, τονίζει ότι πρόκειται για μια ακόμα συγκεκαλυμένη τουρκική μεθόδευση που κατ΄ ευφημισμό παρουσιάζεται ως ελκυστική, ανώδυνη, αμοιβαία επιθυμητή, και επικερδής. Ο κύριος Μαυρογιάννης, τονίζει ότι το πλαίσιο Γκουτέρες θα μπορούσε με καλή πίστη και πολιτική βούληση να οδηγήσει σε στρατηγική συμφωνία, η οποία να δώσει αποφασιστική ώθηση στην προσπάθεια για λύση.

Αναφερόμενος στα έξι σημεία του πλαισίου Γκουτέρρες, ο κύριος Μαυρογιάννης εξηγεί ότι δεν ήταν έγγραφο, αλλά ένα περίγραμμα ιδεών και σκέψεων που διατυπώθηκαν προφορικά και που ως ενιαίο σύνολο συνιστούσαν πολιτική πρόταση προς διαπραγμάτευση με στόχο την κατάληξη σε στρατηγική συμφωνία.
Αναφορικά με θέμα των εγγυήσεων ο κύριος Μαυρογιάννης τονίζει ότι ξεκάθαρα η λογική του γενικού γραμματέα αφορούσε την πλήρη αποχώρηση. Σημειώνει επίσης πως για να υπάρξει λύση, είναι απαραίτητη η μετακίνηση της Τουρκίας και εκφράζει την εκτίμηση πως ο κύριος Ερτογάν μπορεί, αν το αποφασίσει, να προβεί στις δέουσες παραχωρήσεις.
Δεν είναι ξεκάθαρο αν η κρίση στις σχέσεις Ηνωμένων Πολιτειών - Τουρκίας αφορά συγκυριακές ή διαρθρωτικές δυσκολίες, δήλωσε ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Ερωτηθείς για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο Κυπριακό η αντιπαράθεση των δύο χωρών, έκανε λόγο για ρευστό και πολύπλοκο πλέγμα σχέσεων, προσθέτοντας ότι τα προβλήματα του αντιπάλου μας, δεν συνιστούν αναγκαστικά όφελος για μας. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πρέπει να παρακολουθούμε με προσοχή τα τεκταινόμενα.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:59

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.