Ανασκόπηση της εξαμηνίας της δεύτερης πενταετίας σήμερα στο υπουργικό στο Τρόοδος

Σε ανασκόπηση των πρώτων έξι μηνών, της δεύτερης πενταετίας διακυβέρνησης του προέδρου Αναστασιάδη, προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ανέφερε, ότι κατά τη σημερινή συνεδρίαση, τέθηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες της Κυβέρνησης, στη βάση των προγραμματικών δηλώσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Υπουργός Οικονομικών, προέβη σε ενδελεχή ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, για τις εξελίξεις στην οικονομία, με ιδιαίτερη αναφορά στις συνεχείς αναβαθμίσεις, γεγονός το οποίο, όπως είπε ο κύριος Προδρόμου, φέρνει την Κύπρο μια ανάσα από την επενδυτική βαθμίδα.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε, παράλληλα, ότι για πρώτη φορά, τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος έχει χαμηλότερη ανεργία από το μέσο όρο της Ευρώπης και ότι συνεχίζει σταθερά προς το στόχο της πλήρους απασχόλησης. Επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση έχει πάντα στο επίκεντρο της οικονομικής της πολιτικής, τη συνετή δημοσιονομική διαχείριση, αλλά και την ισχυρή ανάπτυξη.
Επί τάπητος τέθηκε και το Γενικό Σχέδιο Υγείας, το οποίο αποτελεί ένα από του βασικότερους στόχους της Κυβέρνησης.
Λήφθηκαν, επίσης, αποφάσεις για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και αξιολογήθηκε η πορεία υλοποίησης των μεγάλων έργων που έχουν αποφασιστεί.
Επιπρόσθετα, τη συνεδρία απασχόλησε ειδικότερα η υλοποίηση των μεγάλων έργων που έχουν αποφασιστεί, οι μηχανισμοί παρακολούθησης και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που είναι κάτι στο οποίο επιμένει ιδιαίτερα ο Πρόεδρος.
Έγινε, επίσης, ανασκόπηση των μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως είναι η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας, η μεγάλη πρωτοβουλία με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εφαρμογή του επενδυτικού νόμου που οπωσδήποτε θα είναι ένας ακόμα αναβαθμός για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, ο εκσυγχρονισμός της δικαιοσύνης που είναι σε εξέλιξη, αλλά και ειδικότερα, με οδηγίες του Προέδρου, η αξιοποίηση θέσεων που υπάρχουν σε προγράμματα άλλων υποψηφίων στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.
« Ήταν μια απόφαση που είχε ληφθεί από τον περασμένο Μάρτιο, και έχουν μελετηθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες προτάσεις των υποψηφίων και φτάνουμε στο σημείο όπου θα πρέπει να γίνει επιλογή για το ποιες από αυτές είναι εφικτές και εφαρμόσιμες. Αρκετές από αυτές τις εισηγήσεις είναι συμβατές με το ίδιο το πρόγραμμα του Προέδρου, και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε υλοποίηση», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:06

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.