Κ.Ε: Η προσοχή της ΚΔ είναι στραμμένη στην πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ για στο Κυπριακό

Η Κυβέρνηση παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τους παράγοντες και τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, στο περιθώριο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Υπουργό Παιδείας, στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της προεδρίας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά πόσο η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας δύναται να επηρεάσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «φυσικά παρακολουθούμε τις διεθνείς εξελίξεις, ιδιαίτερα τις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τους παράγοντες και τους πρωταγωνιστές στο Κυπριακό».
«Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές αναλύσεις και εκτιμήσεις, και πρέπει να γίνονται. Βεβαίως αυτή την ώρα η δική μας προσοχή, πολιτικά, είναι στη θετική απάντηση που έχει δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό», σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Πρόσθεσε ότι «η προσοχή μας είναι στραμμένη στην πρωτοβουλία του ΓΓ των ΗΕ και θα περιμένουμε την εξέλιξη της ανίχνευσης εδάφους που κάνει η Ειδική Απεσταλμένη του Αντόνιο Γκουτέρες, Τζέην Χολ Λουτ».
Ο Εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας ότι σε περίπτωση οριστικού ναυαγίου στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, Τουρκία και ψευδοκράτος επεξεργάζονται σχέδιο ανοίγματος της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας ως πρόβα για το άνοιγμα του Βαρωσιού.
Επί τούτου, ο κ. Προδρόμου, είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει δηλώσει στην Τζέην Χολ Λουτ ότι είναι έτοιμος για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου μείναμε με δεδομένο το πλαίσιο Γκουτέρες και με αξιοποίηση του πλαισίου Γκουτέρες».
«Διότι ο στόχος μας δεν είναι απλώς να ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις, αλλά να φτάσουμε σε μία συνολική λύση του Κυπριακού», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Είπε, επίσης, ότι «το δικό μας σχέδιο είναι να λυθεί το Κυπριακό, να τερματιστεί η κατοχή, να επανενωθεί απελευθερωμένη η Κύπρος, χωρίς εγγυητές και ξένους στρατούς, επομένως, δεν θέλουμε να συζητήσουμε ούτε σε καμιά περίπτωση θέλουμε να σχολιάσουμε το αδιέξοδο, στο οποίο αναφέρονται ενδεχομένως τουρκικές πηγές».
Εξάλλου ερωτηθείς πού βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Αίγυπτο για τον αγωγό και με την εταιρεία Noble για το κοίτασμα "Αφροδίτη", ο κ. Προδρόμου είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις (με την Αίγυπτο) είναι σε εξέλιξη. Το πότε θα υπάρξουν ανακοινώσιμα αποτελέσματα θα το πληροφορηθούμε από το Υπουργείο Ενέργειας».
Πρόσθεσε ότι «η εξέλιξη που είχαμε στη διάρκεια αυτών των ημερών είναι ότι εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων, τεχνοκράτες, έχουν προμηθευτεί στοιχεία ώστε να έχουν μια πιο τεκμηριωμένη άποψη, όπως είχε ζητήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην τελευταία σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:12

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
«Αμάλθεια»: Συνάντηση 40 και πλέον κρατών στην Κύπρο ανακοίνωσε ο Κόμπος (ΒΙΝΤΕΟ)
05:55
Επί ποδός καθ'όλη της διάρκεια της νύχτας δεκατρία συνεργεία της Πυροσβεστικής για να επιλύσουν τα προβλήματα
05:53
Τμήμα Μετεωρογίας-1ο Δελτίο Καιρού 19/3/2024
05:48
18 Μαρτίου
ΗΠΑ: Αντιδημοκρατική η διαδικασία των εκλογών - Δεν συγχαίρουν τον Πούτιν
21:55
Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Ραφά
21:20
Ολοένα και περισσότερα κράτη στηρίζουν την πρωτοβουλία για τον ανθρωπιστικό διάδρομο δήλωσε ο Λετυμπιώτης
20:25
Στους 62,3 βαθμούς Κελσίου η αισθητή θερμοκραία στο Ρίο ντε Τζανέιρο
18:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.