Χριστοδουλίδης : Επιθυμία του ΠτΔ είναι να επιστρέψουμε στις συνομιλίες

H αποστολή της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό κας Τζέιν Χολ Λουτ στην Κύπρο δείχνει το προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.
Ευχή και προσδοκία του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε, είναι, μέσα από αυτές τις συναντήσεις να προκύψουν εκείνες οι συνθήκες που θα επιτρέψουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί όπου είχαν μείνει στο Κραν Μοντανά. Ο κύριος Χριστοδουλίδης ευχήθηκε να υπάρξει ανταπόκριση από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που είναι η επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί όπου είχαν μείνει στο Κραν Μοντανά.
Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις από τουρκικής πλευράς που δυσχεραίνουν το κλίμα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σίγουρα οι δηλώσεις δεν ήταν υποβοηθητικές. Αλλά εμείς επικεντρωνόμαστε στην ουσία.
Και η ουσία είναι ότι έρχεται η κα Λουτ, ξεκινούν οι συναντήσεις τη Δευτέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μέσα από τις συναντήσεις που θα έχει η κα Λουτ στη Βρετανία, στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην ΕΕ, ευχή και προσδοκία μας είναι να ακούσει τέτοιες προσεγγίσεις που θα επιτρέψουν την επανέναρξη των συνομιλιών. Εκεί επικεντρωνόμαστε και δεν μας ενδιαφέρει το παιγνίδι επίρριψης ευθυνών ή οι δημόσιες δηλώσεις.
Μας ενδιαφέρει η ουσία και εκεί είναι που θα κριθεί αν υπάρχουν τα δεδομένα για επανέναρξη των συνομιλιών και ειλικρινά αυτή είναι και η ξεκάθαρη επιθυμία και προσδοκία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το να δημιουργηθούν τέτοια δεδομένα που να επιτρέψουν την επανάληψη των συνομιλιών».

ypex marina

Ο κύριος Χριστοδουλίδης έκανε τις δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης στη Μαρίνα της Λάρνακας στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun 2018.
Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέστη σήμερα το πρωί, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Gebran Bassil, στην τελετή αναχώρησης από τη Μαρίνα της Λάρνακας, δύο πρωταθλητών ιστιοσανίδας από το Λίβανο οι οποίοι αναχώρησαν από την Κύπρο για να φτάσουν στην πόλη Batroun του Λιβάνου με ιστιοσανίδες.
Πρόκειται για τους αθλητές George Jammal και Jad Ghosn, και η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «είναι με μεγάλη χαρά που υποδέχομαι στην Κύπρο τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου. Η σημερινή εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Batroun αποδεικνύει την εγγύτητα των χωρών μας κάτι που αντανακλάται στις πολιτικές και στις οικονομικές μας σχέσεις καθώς και στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς.
Προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί για να ενισχύσουμε περαιτέρω αυτή τη σχέση μέσω και τέτοιων εκδηλώσεων, όπως η σημερινή, οι οποίες είναι πάρα πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα στο να φέρουν τους λαούς μας ακόμη πιο κοντά».
Από την πλευρά του ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χριστοδουλίδη, τον οποίον χαρακτήρισε φίλο του Λιβάνου, είπε ότι η εκδήλωση αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό και αποδεικνύει τις στενές σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Λίβανο.
«Η θάλασσα μεταξύ μας είναι τρόπος επικοινωνίας και όχι εμπόδιο, Δείχνει πώς μπορούμε να έρθουμε κοντά και η απόσταση ανάμεσα μας δεν είναι σημαντική. Έχουμε να προσβλέπουμε σε πολλά», είπε ο κ. Bassil.
Τέλος, ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω σύσφιγξη των ή στενών διμερών σχέσεων σε διάφορους τομείς περιλαμβανομένου και του τομέα του Τουρισμού.

Πηγή: ΓΤΠ, Αργυρώ Ζουπανιώτου, ΡΙΚ Λάρνακα

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:44

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Το υπουργείο Υγείας έθεσε θέμα στον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ πριν από την καταστροφή φαρμάκων
09:36
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.