ΥΠΕΞ:Η Λευκωσία εκφράζει την αντίθεση της για την αλλαγή ρόλου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Η Λευκωσία εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε προσπάθεια αλλαγής τού ρόλου ή των όρων εντολής  της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.


Στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλες ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε χθες το πρωί συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του ενώ σήμερα θα συναντήσει την Φεντερίκα Μογκερίνι.Σε δηλώσεις στο Ρικ ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια  αλλαγής των όρων εντολής για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ δεν θα είναι υποβοηθητική.Τόνισε ότι η Λευκωσία έχει ανοικτή επικοινωνία με όλα τα μόνιμα μέλη αλλά και κάποια μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.Σήμερα η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ενημερώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας για το κυπριακό και την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο.Όπως ανέφερε ο κύριος Χριστοδουλίδης, μετά την ενημέρωση από την κυρία Σπέχαρ θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Η υιοθέτηση του ψηφίσματος αναμένεται πριν το τέλος Ιουλίου.

ΠΗΓΗ:ΡΔΙΟΦΩΝΟ ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:48

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.