ΠτΔ:Δεν μπορεί να υπάρχουν συνθήκες εγγύησης

Για να μπορέσει να εξευρεθεί λύση θα πρέπει να εναρμονιστούμε απόλυτα με όσα και ο ΓΓ του ΟΗΕ διαπιστώνει, ότι δηλαδή δεν μπορεί να συνεχίσει η ύπαρξη αναχρονιστικών συνθηκών εγγύησης, ιδιαίτερα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο της δεξίωσης στην οικία του Γάλλου Πρέσβη για την Εθνική Μέρα της Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς αν υπήρξε νέα επικοινωνία με τον Ελληνα Πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρόεδρο, είπε ότι «δεν είχαμε επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό μετά τη συνάντηση, είχε ένα πάρα πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα ο Πρωθυπουργός. Αν δεν μιλήσουμε απόψε θα μιλήσουμε οπωσδήποτε αύριο και έτσι θα τύχω ενημέρωσης για το τί ελέχθη που άπτεται των διεθνών πτυχών του κυπριακού προβλήματος».
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε μέσω του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «το περιεχόμενο του μηνύματος είναι πως για να μπορέσει να εξευρεθεί λύση θα πρέπει να εναρμονιστούμε απόλυτα με όσα και ο ΓΓ διαπιστώνει, ότι δηλαδή δεν μπορεί να συνεχίσει η ύπαρξη αναχρονιστικών συνθηκών εγγύησης, ιδιαίτερα σε ένα κράτος μέλος της ΕΕ και νομίζω και το μήνυμα του Γάλλου πρέσβη ήταν αρκούντως ηχηρό».
Σε ερώτηση για το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο Πρόεδρος είπε ότι «εξέφρασα τις ευχαριστίες μου γιατί στο κοινό ανακοινωθέν ΕΕ- ΝΑΤΟ, αλλά και στις δηλώσεις που προέβη ο κ. Τουσκ μετά, ξεκαθαρίζει ότι η συνεργασία και με τα μη μέλη του ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι αγαστή και χωρίς εξαιρέσεις. Γενικά τον ενημέρωσα και για την εδώ κάθοδο της κας Λουτ και ανταλλάξαμε κάποιες άλλες σκέψεις όσον αφορά την ευρύτερη περιοχή».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.