Ο Προεδρικός Επίτροπος συμμετείχε στην Τριμερή Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου

Η εξαίρετη σχέση ανάμεσα σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο επαναβεβαιώθηκε σήμερα κατά τις εργασίες της Τριμερούς Συνάντησης για θέματα διασποράς στις οποίες συμμετείχε ο Προεδρικός Επίτροπος κ. Φώτης Φωτίου, η Υπουργός Διασποράς της Αιγύπτου κα Ναμπίλα Μάκραμ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Τέρενς Κουίκ.

Σε δηλώσεις του μετά την Τριμερή Συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Φωτίου είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα επαναβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον των τριών χωρών να πολλαπλασιάσουμε την παρακαταθήκη των μακραίων σχέσεων που μας ενώνουν και αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς και των θεμάτων διασποράς».
Πρόσθεσε ότι Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην πολύ ευαίσθητη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, σημειώνοντας ότι «έχουμε ήδη κάνει σημαντικά βήματα, σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, όπως αυτή με το πρόγραμμα ΄Νόστος – Η επιστροφή’ πριν δυο μήνες στην Αλεξάνδρεια».


Ο Προεδρικός Επίτροπος ανέφερε ακόμη ότι η επόμενη Συνάντηση στο πλαίσιο του προγράμματος «Νόστος – Η επιστροφή» θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου, στο Λονδίνο.
Είπε ακόμη ότι επιθυμία και των τριών χωρών είναι όπως «καταστήσουμε αυτή τη συνεργασία ακόμα πιο δυνατή όσον αφορά τη νεολαία μας. Θέλουμε οι νέοι των τριών χωρών να γνωρίζουν για την Ιστορία και τον πολιτισμό των χωρών μας.
‘Έτσι σήμερα έχουμε αποφασίσει ότι εντός Σεπτεμβρίου μια κοινή ομάδα νέων ανθρώπων από τις τρεις χώρες θα επισκεφθεί και την Ελλάδα και την Κύπρο και την Αίγυπτο, συζητώντας ξεχωριστές θεματικές, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η παιδεία και τα πανεπιστήμια, για να μπορέσουμε να φέρουμε αυτούς τους ανθρώπους πιο κοντά και να ενώσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα».


Ο κ. Φωτίου πρόσθεσε ότι «επίσης έχουμε αποφασίσει σήμερα ότι σε συνεργασία με τα Υπουργεία Τουρισμού των τριών χωρών θα επιδιώξουμε να ενθαρρύνουμε ταξιδιωτικούς πράκτορες, ώστε να δημιουργηθούν κοινά πακέτα για τη διασπορά μας, ούτως ώστε να έχει την ευκαιρία μέσω αυτών των πακέτων να επισκέπτονται τις τρεις χώρες. Θέλουμε με αυτό, όχι μόνο να ενισχύσουμε τον τουρισμό των τριών χωρών, αλλά να φέρουμε και πιο κοντά τον κόσμο της διασποράς μας.
Επίσης συζητήσαμε και την ιδέα κατά πόσον είναι εφικτό, πετυχημένοι επιχειρηματίες από τις τρεις χώρες που ζουν στη διασπορά, να επισκεφθούν την περιοχή, να επισκεφθούν τις τρεις χώρες και να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αν αυτό μπορεί να ωφελήσει, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για πιθανές επενδύσεις από τέτοιους επιχειρηματίες».


Ο Προεδρικός Επίτροπος επεσήμανε ότι η Αιγύπτια Υπουργός και ο Έλληνας Υφυπουργός έχουν αποδεχθεί πρόσκληση του να παραστούν στο Συνέδριο Αποδήμων που θα γίνει στην Κύπρο στις 25-27 Ιουλίου, όπως επίσης παρών θα είναι και ο Υπουργός Διασποράς της Αρμενίας.


Τέλος, ο κ. Φωτίου τόνισε ότι «μέσα από τις τριμερείς συνεργασίες με χώρες της περιοχής, καθώς και με άλλες χώρες, όπως η Αρμενία και τώρα η Ιρλανδία, το Ισραήλ, ο Λίβανος, επιδιώκουμε αυτές τις συνέργειες μέσα στα πλαίσια των γενικότερων στόχων που έχουν θέσει οι ηγέτες μας για να ενώσουμε δυνάμεις, να μπορέσουμε να προωθήσουμε στα ξένα ισχυρά κέντρα λήψης αποφάσεων, τα συμφέροντα των τριών χωρών μας».

ΣΥΝΤΑΞΗ: ΡΙΑΝΑ ΜΑΓΙΔΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:01

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΥΝΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (14)
21:42
ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ (13)
21:39
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ (12)
21:36
ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ (11)
21:34
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΠΡΙΝ (10)
21:33
ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ (9)
21:31
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ (8)
21:30
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΘΥΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (7)
21:29
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (6)
21:27
ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ (5)
21:26
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ: ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ; (4)
21:25
ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ (3)
21:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.