Προδρόμου: Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν τι έφταιξε στο συνεργατισμό

«Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν τι έφταιξε στον Συνεργατισμό» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου σε δηλώσεις του, σημειώνοντας μάλιστα ότι οι θεσμοί της δημοκρατίας οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για τα κεφάλαια που έδωσε το κράτος σε ό,τι αφορά τον Συνεργατισμό.

Αρχίζουμε από σήμερα να εξετάζουμε το ερώτημα, γιατί χρειάστηκαν αυτές οι αποφάσεις για τη ΣΚΤ. Μία απάντηση μάς την έδωσαν οι εποπτικές αρχές, αναφέροντας ότι απαιτούνται νέα κεφάλαια εξαιτίας του τεράστιου όγκου των ΜΕΔ, είπε ο κ. Προδρόμου.
«Επομένως, πρέπει ν’ αναζητηθούν απαντήσεις σ’ αμείλικτα ερωτήματα: Ποιοι έδιναν εκατομμύρια κακών δανείων», συμπλήρωσε.
Ποιοι ευθύνονταν για το ότι ο Συνεργατισμός είχε το 2013-14 αρνητικά κεφάλαια; Θα πρέπει να δοθούν και γι’ αυτό κάποιες απαντήσεις, υπέδειξε.
«Φωνάζουν σήμερα και κάποιοι μιλούν για ξεπούλημα. Μα είναι δυνατό να ξεπουλήσεις κάτι που το 2013 είχε αρνητική θέση», διερωτήθηκε ο κ. Προδρόμου.
Ο κ. Προδρόμου επεκτάθηκε επίσης για την έκθεση της Κομισιόν για τη συμφωνία επί της Συνεργατικής.
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπάρχουν σαφείς υποδείξεις στα συμπεράσματα της Κομισιόν ότι θα πρέπει να αναθεωρήσουμε το νομικό και δικαστικό σύστημα, που θα επιτρέψει στο κυπριακό κράτος ν’ ανακτήσει μέρος των ΜΕΔ και να μειώσει την επιβάρυνση για το φορολογούμενο.
Τα 7,5 δις ΜΕΔ αποδεικνύουν ένα πράμα. Κάποιοι χρωστούν στους φορολογούμενους 7,5 δις ευρώ και πρέπει να τα επιστρέψουν στο φορολογούμενο πολίτη.
«Αυτή τη στιγμή, επικεντρωνόμαστε στην έρευνα που όλοι επιθυμούμε και ταυτόχρονα στη δημιουργία του Φορέα για τον οποίο μιλάμε και αναπροσαρμογή του νομικού πλαισίου», κατέληξε.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:13

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.