Εκπρόσωπος: Η ΚΔ έχει στο πλευρό της την διεθνή νομιμότητα για να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει στο πλευρό της τη διεθνή νομιμότητα και τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας και θα συνεχίσει να ασκεί κανονικά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, σε συνεργασία μάλιστα και με γειτονικά κράτη με τα οποία έχει συμφωνίες διεθνούς δικαίου, αλλά και με εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωσης, διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σχολίαζε τις δηλώσεις Ερντογάν ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα είναι αντιμέτωπη με μια διαρκή απειλή, εάν η Κύπρος συνεχίσει τις μονομερείς επιχειρήσεις για αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόνισε, όπως επιβεβαιώνεται και από τη στήριξη που έχει πάρει από τοποθετήσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Μόσχα, αλλά και με τη σαφή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, είναι σύμφωνο με τη διεθνή νομιμότητα, με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σε παρατήρηση ότι το Κυπριακό μένει στο ψυγείο μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία, ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι συνεχής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι εδώ και καιρό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καλέσει μέσω των Ηνωμένων Εθνών σε επανέναρξη του διαλόγου στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και κάλεσε την Τουρκία, εάν εννοεί ότι δεν θέλει την ένταση στην περιοχή, να αποδείξει ότι επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών αποδεχόμενη τις παραμέτρους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για κατάργηση εγγυήσεων και αποχώρηση του στρατού.

Πηγή: ΓΤΠ, ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:50

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Κλείνει στις 2 Μαΐου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους νεοσύλλεκτους
09:46
Στο Λονδίνο σήμερα ο Πρόεδρος για προώθηση επενδύσεων στην Κύπρο
09:34
Εκτεταμένες ζημιές σε αυτοκίνητα από πυρκαγιά στο Καϊμακλί (Βίντεο)
09:10
Πέραν των 3.500 ενστάσεων μετά την ανάρτηση του εκλογικού καταλόγου
09:00
Αυξάνεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
08:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Tρίτη 16 Απριλίου 2024
06:40
Κύπρος: Αυξανεται ανησυχητικά ο αριθμός των παράτυπων μεταναστών
06:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.