Συνάντηση ΠτΒ με τον Πρόεδρο της Γεωργίας

Ο Πρόεδρος της Γεωργίας Giorgi Margvelashvili ευχαρίστησε την Κύπρο για τη στάση αρχών που τηρεί σε ό,τι αφορά την εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία της Γεωργίας, αλλά και τις ευρωπαϊκές προοπτικές της χώρας και εξέφρασε την ελπίδα για θετικές εξελίξεις στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ενδεχόμενο, όπως τόνισε, το οποίο θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλα παρόμοια προβλήματα στον κόσμο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, μιλώντας κατά τη διάρκειά συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία,  ο Γεωργιανός Πρόεδρος εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες της χώρας του για τη συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Αποστολή Επιτήρησης στη Γεωργία.
 Ο Πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε ότι, πέραν των θετικών συμβολισμών που εκπέμπει η παρούσα επίσκεψή του και για τις δύο πλευρές, αναμένει ότι σύντομα θα τροχοδρομηθούν συγκεκριμένες δράσεις και συνέργειες προς αξιοποίηση των εμπειριών της Κύπρου στην ευρωπαϊκή πορεία της Γεωργίας, με επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς, ειδικότερα δε στον οικονομικό και εκπαιδευτικό.
Ακολούθως ο κ. Συλλούρης είχε συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Mikheil Janelidze.
Κατά τη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, επαναλήφθηκε εκατέρωθεν η σημασία της πρώτης αυτής επίσκεψης του Προέδρου της Βουλής στη Γεωργία.
Ο κ. Janelidze εξέφρασε με τη σειρά του την εκτίμησή του για τη στάση της Κύπρου στα θέματα που αφορούν τη χώρα του και ευχήθηκε να καρποφορήσουν οι προσπάθειες για αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Κύπρου, με την επίτευξη λύσης βάσει του διεθνούς δικαίου.
Ο Γεωργιανός Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης σε συγκεκριμένους τομείς πιθανής συνεργασίας με την Κύπρο, με ιδιαίτερη έμφαση στη μακρά της εμπειρία στα θέματα τουρισμού και των σχετικών υποδομών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Janelidze για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη δυνατότητα των δύο Κοινοβουλίων να συμβάλουν στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Βουλής k. Συλλούρης παρακάθισε σε γεύμα εργασίας με την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Γεωργίας Sophie Katsarava, στο οποίο παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεμάτων Διασποράς και Καυκάσου Zviad Kvatchantiradze και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γεωργιανής Βουλής, Dimitri Tskitishvili.
Συζητήθηκαν θέματα διμερών σχέσεων καθώς και ζητήματα επικαιρότητας που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.
Το βράδυ, εξάλλου, ο κ. Συλλούρης θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Γεωργιανός ομόλογός του.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:50

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.