Ενοχλημένος ο Οζερσάι για τη στήριξη Μίτσελ στην ΚΔ

Aυτή η συμπεριφορά των ΗΠΑ τρέφει το καθεστώς και οι δηλώσεις Μίτσελ έδειξαν για ακόμη μια φορά γιατί δεν μπόρεσαν να φτάσουν πουθενά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργού εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι που μετέφερε την ενόχλησή του στην αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο γιατί – όπως δηλώνει – ο ΥΦΥΠΕΞ δεν είχε όλες τις αντίστοιχες επαφές στην τ/κ πλευρά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη γραπτή του δήλωση του  κ. Οζερσάι προστίθεται ότι "όσο η διεθνής κοινότητα στηρίζει τα μονομερή βήματα της ε/κ ηγεσίας που δεν υπολογίζει την βούληση των Τ/κ, άλλο τόσο η «νότια» Κύπρος θα απομακρύνεται από την λύση". Τα περασμένα χρόνια, αναφέρεται, "δόθηκε η δυνατότητα στους Ε/κ να εκπροσωπούν μόνοι τους το νησί, τους δόθηκε ως αργυρό μετάλλιο η ένταξη στην ΕΕ χωρίς τη λύση του Κυπριακού και τώρα η δραστηριότητα στο θέμα του φυσικού αερίου εξυπηρετεί μόνο την μη λύση".
«Όσοι λένε ‘στηρίζουμε την λύση στο νησί’ δεν είναι αποδεκτό να στηρίζουν ενέργειες ενάντια στη λύση», αναφέρει ο κ. Οζερσάι προσθέτοντας ότι δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ είχε αρκετές επαφές στην ε/κ πλευρά αλλά όχι «αντίστοιχες στο βορρά». Το να προτιμήσει ο Αμερικανός αξιωματούχος να πραγματοποιήσει στην πρώτη του επίσκεψη από τον διορισμό του στην Κύπρο ένα τέτοιο μη ισορροπημένο πρόγραμμα επαφών, αναφέρει ο «υπεξ» Οζερσάι, «δημιουργεί σοβαρές υποψίες στη δική μας πλευρά αν μπορεί να δει δίκαια και αμερόληπτα το (κυπριακό) πρόβλημα».
Εχουν, συνέχισε, υποβάλει την ενόχλησή τους γι αυτό το θέμα στους αρμόδιους της Πρεσβείας των ΗΠΑ και θα μεταφέρει σε κάθε φόρουμ την εκτίμησή του ότι αυτή είναι μια προσέγγιση ανειλικρινής που δεν παρέχει εμπιστοσύνη.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 11:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.