Κυπριακό:Α. Νεοφύτου και Ν.Παπαδόποπουλος στο Τρίτο

Αβέρωφ Νεοφύτου

Το θέμα του φυσικού αερίου, έστω και μέσα από την παρούσα κρίση, πρέπει να λειτουργήσει ως καταλύτης για την επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.
Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, τόνισε ότι ο διάλογος πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο, υποδεικνύοντας, ωστόσο, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ενόσω συνεχίζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί της Τουρκίας.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις των Μουσταφά Ακκιντζί και Κουντρέτ Οζερσάϊ περί συνδιαχείρισης του φυσικού αερίου, ο κύριος Νεοφύτου ανέφερε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συζήτηση θεμάτων που άπτονται του τομέα της ενέργειας, εκτός του πλαισίου του διαλόγου για μιά συνολική λύση του Κυπριακού εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.
Τόνισε ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο διάλογο που έχει προηγηθεί για το θέμα του φυσικού αερίου, υποδεικνύοντας πως υπήρξε συμφωνία ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο θα ανήκουν στην κεντρική κυβέρνηση. Υπήρξε, είπε, συμφωνημένη φόρμουλα και για την κατανομή των εσόδων, σε περίπτωση λύσης.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σημείωσε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους τουρκοκυπρίους από τη λύση του κυπριακού.
Δεν μπορούν είπε, να έχουν ένα παράνομο μόρφωμα και από την άλλη να ζητούν συνδιαχείριση. Δεν γίνεται, κατέληξε, τα δικά τους δικά τους και τα δικά των άλλων πάλι δικά τους.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Την ανάγκη συνέχισης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας πάση θυσία, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.
Μιλώντας επίσης στο ΤΡΙΤΟ, είπε ότι η Λευκωσία δεν πρέπει να υποκύψει στους εκβιασμούς της Τουρκίας, υποδεικνύοντας πως μιά τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να σημάνει το τέλος της προσπάθειας για αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος τόνισε ότι πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Δήλωσε επίσης ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή η επιδίωξη της Αγκυρας για διασύνδεση των συνομιλιών για το Κυπριακό με το πάγωμα των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε ότι η Λευκωσία πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να καταδικαστεί η συμπεριφορά της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.
Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει η συνεργασία με Αίγυπτο για την αξιοποίηση και εξαγωγή του φυσικού αερίου που βρίσκεται στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εφερε ως παράδειγμα τη πρόσφατη συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Αιγύπτου, σημειώνοντας ότι αυτή η εξέλιξη δείχνει το δρόμο.

Σύνταξη: Παναγιώτης Γιωργαλλής

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:27

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.