Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει δεύτερου γύρου

Επαφές και διαβουλεύσεις ενόψει του δεύτερου γύρου, συνεχίζουν οι δύο υποψήφιοι Νίκος Αναστασιάδης και Σταύρος Μαλάς.


Ο Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων. Το μεσημέρι, θα δεχθεί στο Προεδρικό τον Γιώργο Λιλλήκα και στη μία τον Μαρίνο Σιζόπουλο. Ο Σταύρος Μαλάς είχε, χθες, σειρά επαφών με τους προέδρους του ΔΗΚΟ,  της Αλληλεγγύης, της Συμμαχίας Πολιτών και της ΕΔΕΚ. Αναμένεται να καθοριστεί συνάντηση και με τους Οικολόγους. Στις εννέα συναντήθηκαν οι ηγέτες των κομμάτων που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου. Σε χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, αποφασίστηκε ότι το κόμμα δεν θα στηρίξει ούτε τον Νίκο Αναστασιάδη, ούτε τον Σταύρο Μαλά. Η απόφαση θα τεθεί,  στις έξι και τριάντα το απόγευμα, ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής.
Η ΕΔΕΚ θα αποφασίσει την Παρασκευή και η Αλληλεγγύη σε συνεδρία του γενικού συμβουλίου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δύο ημερών. Οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών θα αποφασίσουν, αύριο στις 7 το απόγευμα σε παγκύπρια συνδιάσκεψη και η Συμμαχία Πολιτών, σήμερα, σε σύνοδο της Ανώτατης Συγκλήτου, στις 6 και 30 το απόγευμα. Το ΕΛΑΜ είχε ανακοινώσει ότι θα λάβει τις αποφάσεις του, μετά τις απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο που απέστειλε στους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά.

Το ΔΗΚΟ δεν θα δώσει οδηγίες προς τους ψηφοφόρους του για το δεύτερο γύρο των εκλογών, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Μάρκος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι μπορούν να πράξουν, ανάλογα με τη συνείδησή τους.
Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Κυπριανού χαρακτήρισε πολιτική θέση την εισήγηση να μην στηριχθεί κανένας απο τους δύο υποψηφίους, αφού οι θέσεις τους στο κυπριακό είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με αυτές του Νικόλα Παπαδόπουλου.
Απορρίπτοντας τις επικρίσεις στελεχών του ΔΗΚΟ, εναντίον της ηγεσίας του κόμματος ότι άλλαξε πολιτική στο κυπριακό, ο Μάρκος Κυπριανού είπε οτι δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση απο τις διαχρονικές θέσεις του ΔΗΚΟ.
Πρόκειται, ανέφερε, για σοφιστείες και προφάσεις εν αμαρτίαις για όσους ήθελαν να στηρίξουν το Νίκο Αναστασιάδη.


Εποικοδομητικές χαρακτήρισε τις επαφές που είχε, χθες, ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς με τις ηγεσίες κομμάτων, η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου του Ειρήνη Χραλαμπίδου.
Σε αυτές, ανέφερε η κυρία Χαραλαμπίδου, υπήρξε σύγκλιση απόψεων ότι χρειάζεται επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους.
Η κυρία Χαραλαμπίδου ανέφερε επίσης ότι οι πολίτες και η κοινωνία ψήφισαν να υπάρξει αλλαγή, αφού ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν εξασφάλισε, όπως είχε ζητήσει, ισχυρή εντολή απο το λαό στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική υπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.