Το κυπριακό και το Brexit συζήτησαν Αναστασιάδης και Ταγιάνι

Την ετοιμότητα της Λευκωσίας για συνέχιση, αμέσως, του διαλόγου για το Κυπριακό, καθώς και τη σύγκληση νέας διάσκεψης, η οποία θα προετοιμαστεί κατάλληλα, εξέφρασε στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον ευρωπαίο αξιωματούχο για τη διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα και για τους λόγους οι οποίοι οδήγησαν στον άδοξο τερματισμό της προσπάθειας.
Τον ενημέρωσε, επίσης, πρόσθεσε για την ενέργεια της Τουρκοκυπριακής πλευράς να μην επιτρέπει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους.
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας  για την ανάγκη, η Τουρκία να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της έναντι όλων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες, επισήμανε, απορρέουν από την ευρωπαϊκή της πορεία.
 Καταλήγοντας είπε ότι με τον κύριο Ταγιάνι συζήτησε επίσης τη συμφωνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης.
Την πεποίθηση ότι και με την αποφασιστικότητα που επιδεικνύει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, η επανένωση της Κύπρου μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.
Σε δηλώσεις μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Ταγιάνι τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πάντοτε υποστήριζε και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίλυση του κυπριακού.
Στόχος είπε, είναι να καταστεί η Κύπρος ανεξάρτητη στο σύνολό της.

Ο κύριος Ταγιάνι τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην στρατιωτική παρουσία στο βόρειο τμήμα του νησιού.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξήρε τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Χαρακτήρισε πολύ θετικά τα αποτελέσματα της κυπριακής οικονομίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη έχει αφήσει πίσω της την κρίση.
Ο κύριος Ταγιάνι χαρακτήρισε επίσης θετικές τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Μπρέξιτ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταστεί εφικτή η επίτευξη μιάς συμφωνίας που θα βασίζεται στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.
Παράλληλα σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και χαρακτήρισε σημαντικό το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:51

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.