ΠτΔ: Προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας για ηλικιωμένους

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι πέρσι λειτούργησαν 62 προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας, που καλύπτουν περίπου 2000 ηλικιωμένους.

Η συνολική κρατική ενίσχυση ήταν περίπου 1,4 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 20% περίπου των συνολικών δημόσιων κονδυλίων που χορηγήθηκαν για όλα τα προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας.

Πρόσθεσε ότι «πέραν τούτων, αυτή την περίοδο προετοιμάζεται ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τους Ηλικιωμένους, ενσωματώνοντας τους τέσσερις κύριους στόχους της Διακήρυξης της Βιέννης και τις δεσμεύσεις της Περιφερειακής Στρατηγικής για Εφαρμογή του Διεθνούς Σχεδίου Δράσης της Μαδρίτης για τη Γήρανση».
 
Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Στέγης Ευγηρίας Καϊμακλίου «Αρχάγγελος Μιχαήλ», τον οποίο διάβασε εκ μέρους του ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε «ότι η μέριμνα της Πολιτείας για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων και τη διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης τους θα συνεχίσει να είναι ουσιαστική και διαρκής».
 
Ανέφερε ότι «έχουμε προωθήσει μέτρα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας» και εξήγησε ότι «το Υπουργείο Εργασίας, βρίσκεται στο στάδιο της τροποποίησης του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου και της διαμόρφωσης ενός νέου νόμου για τους επαγγελματίες φροντιστές».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «πρόσθετα, μέσω της νομοθεσίας για την παροχή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε ένα εισόδημα για όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων και των ηλικιωμένων».
 
Πρόσθεσε ότι «εκτός από ένα Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, η συγκεκριμένη νομοθεσία παρέχει το πλαίσιο για επιδότηση της φροντίδας ηλικιωμένων, η οποία προβλέπει την επιδότηση του κόστους της κατ’ οίκον ή ιδρυματικής ημερήσιας φροντίδας για τους ηλικιωμένους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».
 
Στον χαιρετισμό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε ότι «σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών, υποστηρίζουμε τη δημιουργία δομών φροντίδας και δράσεων υποστήριξης, φροντίδας, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης των ηλικιωμένων».
 
Ανέφερε πως «μέσω του Σχεδίου Κρατικών Ενισχύσεων, το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενθαρρύνει τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τις Τοπικές Αρχές να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας μέσω επιδοτήσεων και τεχνικής υποστήριξης».
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:35

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.