Δεν υπέβαλε παραίτηση ο Κώστας Καδής

Αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης στα θέματα Παιδείας είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής προσθέτοντας πως δεν χρειάστηκε να υποβάλει την παραίτηση του.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Καδής ερωτηθείς για το θέμα της διαρροής θεμάτων για τις εξετάσεις διορίσιμων εκπαιδευτικών, είπε ότι «έχει οριστεί ερευνώντας λειτουργός που εντός της ερχόμενης βδομάδας θα παρουσιάσει την έρευνα του και αναλόγως αποτελεσμάτων θα ληφθούν τα δέοντα μέτρα.
Αν προκύπτουν πειθαρχικές ή ποινικές ευθύνες τότε θα ακολουθηθούν τα δέοντα και σε συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία με την οποία βρισκόμαστε σε επαφή».
Ερωτηθείς αν έχουν τεθεί κάποιοι σε διαθεσιμότητα, ο κ. Υπουργός είπε ότι «σε αυτή τη φάση δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να δείξει πρώτα η διοικητική έρευνα ποιοι εμπλέκονται, πού ήταν το λάθος, να μας δώσει φως στις πτυχές αυτής της υπόθεσης για να ληφθούν στη συνέχεια τα όποια μέτρα πρέπει να ληφθούν».
Σχετικά με την επαναληπτική εξέταση την άλλη Παρασκευή και το Σάββατο είπε πως θα στηριχθούν οι εξεταζόμενοι που έχουν ταλαιπωρηθεί. Λήφθηκε απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για κάλυψη των εξόδων αυτών που έρχονται από το εξωτερικό, με ανώτατο ποσό μέχρι 40 χιλιάδες ευρώ, είπε.
Ερωτηθείς αν αποδίδει σε λάθος ή σε σαμποτάζ τη διαρροή, ο κ. Καδής είπε ότι «αυτό θα κριθεί από το αποτέλεσμα της έρευνας. Δεν μπορώ να πω κάτι αυτή τη στιγμή. Αυτό που φάνηκε και από τα στοιχεία που δόθηκαν στη Βουλή είναι ότι η όλη διαδικασία ήταν απόλυτα σωστά και με λεπτομέρεια σχεδιασμένη και το λάθος έγινε στη μη εφαρμογή της διαδικασίας που προβλεπόταν. Υπήρχαν όλες οι δικλείδες που έπρεπε να τεθούν σε εφαρμογή, υπήρχε ένας πολύ καλός σχεδιασμός, ωστόσο δεν εφαρμόστηκε αυτός ο σχεδιασμός και προέκυψε το λάθος που προέκυψε».
Κληθείς να πει κατά πόσο έχει συζητήσει το θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Καδής απάντησε καταφατικά και είπε ότι «ο Πρόεδρος στηρίζει τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Υπουργείο και τον Υπουργό. Βεβαίως, αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Πρώτος έχω παραδεχθεί ότι ήταν ένα απίστευτο, ένα απαράδεκτο λάθος. Ζητήσαμε συγγνώμη από τους υποψήφιους για την ταλαιπωρία». Ερωτηθείς αν χρειάστηκε να υποβάλει την παραίτηση του, ο κ. Καδής απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε προσηλωμένοι στην εφαρμογή της σημαντικότερης μεταρρύθμισης στα θέματα Παιδείας».

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
06:28
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Εθνικό Συμβούλιο στις 10:30 για Κυπριακό και Ευρωτουρκικά
06:15
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
06:03
Ολοκληρώνεται στις 12:30 η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
05:59
ΟΗΕ: Ομάδα ειρηνευτών δέχθηκε πυρά στην περιοχή κατασκευής της προβλήτας
05:52
ΗΠΑ: Ξεκίνησε η κατασκευή προβλήτας για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
05:48
Για σχέδιο εξόντωσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία
05:42
Ο Γενικός Εισαγγελέας καταθέτει σήμερα αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
05:32
25 Απριλίου
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.