Στη βουλή σήμερα το θέμα της διαρροής εξεταστικών θεμάτων εκπαιδευτικών

Συνεχίζονται ο σάλος και η δημόσια αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους, για τη διαρροή εξεταστικών δοκιμίων για τον κατάλογο διορισμών εκπαιδευτικών.

Για το ζήτημα που προέκυψε, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής ενημέρωσε το πρωί την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Μιλώντας στην επιτροπή ο κύριος Καδής διαβεβαίωσε  ότι το Υπουργείο Παιδείας θα διερευνήσει καταγγελία του ΑΚΕΛ ότι σύζυγος θεματοθέτη των εξετάσεων για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, συμμετείχε στη διαδικασία.
Ο κύριος Καδής ενημέρωσε την επιτροπή παιδείας για τους χειρισμούς του Υπουργείου σε σχέση με τη δημοσιοποίηση των θεμάτων των εξετάσεων πριν αυτές διενεργηθούν.
Μιλώντας νωρίτερα στο τρίτο, ο κύριος Καδής είπε ότι συνιστά ποινικό αδίκημα, για τον θεματοθέτη, αν η σύζυγός του μετείχε στη διαδικασία των εξετάσεων.
Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνεδρία, η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας Τέρψα Κωνσταντινίδου είπε ότι ο ίδιος ο Υπουργός είχε ζητήσει όπως συγκληθεί εκτάκτως η Επιτροπή Παιδείας, για να την ενημερώσει για το σοβαρό αυτό ζήτημα.
Η κυρία Κωνσταντινίδου είπε ότι δεν ήταν διαρροή, αλλά δημοσιοποίηση των εξεταστικών δοκιμίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας πριν από την έναρξη των εξετάσεων και μόνο της συγκεκριμένης μέρας, της έκτης Νοεμβρίου.
Πρόσθεσε ότι έγινε ένα λάθος, κατά παράβαση των οδηγιών που δόθηκαν και των μέτρων που λαμβάνονται και αυτό τυγχάνει διερεύνησης.
Η κυρία Κωνσταντινίδου επανέλαβε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για διεξαγωγή των συγκεκριμένων εξετάσεων στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Επεσήμανε ότι θα υπάρξουν και ορισμένες διαφοροποιήσεις στην ομάδα των θεματοθετών και ότι θα ετοιμαστούν εντελώς διαφορετικά δοκίμια, τα οποία θα δημοσιοποιηθούν μετά το πέρας των εξετάσεων.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο, Νίκος Σχίζας, ΡΙΚ - βουλή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:36

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου και θα αποδοθούν
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.