Το Α.Σ του ΔΗΣΥ επικύρωσε την υποψηφιότητα του Νίκου Αναστασιάδη

Το Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, που συνήλθε σήμερα το πρωί, επικύρωσε την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Δεν είναι η ώρα για πειραματισμούς, αλλά είναι και πάλι η ώρα της ευθύνης, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, προσθέτοντας ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, το 2013, παρέλαβε χάος και παραδίδει κράτος.
Σε ομιλία του στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ, ο κύριος Νεοφύτου είπε ότι μέσα σε πραγματικά δραματικές συνθήκες, ο Νίκος Αναστασιάδης, πήρε τις αποφάσεις που έπρεπε, κλείνοντας τα αυτιά στο λαϊκισμό και στις φωνές που ήθελαν την Κύπρο εκτός Ευρώ.
Σήμερα, είπε, ο προϋπολογισμός έχει πλεονάσματα, με σημαντικές μειώσεις σε φορολογίες, το κράτος βγαίνει στις διεθνείς αγορές, η ανεργία μειώθηκε, μεγάλα ιδιωτικά και δημόσια αναπτυξιακά έργα ξεφυτρώνουν παντού, οι νέοι ανακτούν την αυτοπεποίθηση τους και όλοι διαπιστώνουν ότι η αγορά έχει ανοίξει.
Ο κύριος Νεοφύτου αναφέρθηκε και σε λάθη και παραλείψεις στην πενταετία που πέρασε, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν στοίχησαν στη χώρα, ούτε απείλησαν να ρίξουν το καράβι στα βράχια.
Σε ό, τι αφορά το κυπριακό, είπε πως για πρώτη φορά η Τουρκία βρέθηκε να συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τα θέματα της ασφάλειας, στην παρουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Η διαπραγμάτευση, πρόσθεσε, δεν κατέληξε εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας, ωστόσο, αυτή η διαδικασία αφήνει ως κεκτημένο το πλαίσιο Γκουτέρες και τη σαφή τοποθέτηση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι το σύστημα εγγυήσεων πρέπει να καταργηθεί.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε επίσης ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ούτε στον λαϊκισμό να οδηγήσει ξανά σε οικονομική αβεβαιότητα, ούτε στις ακραίες θέσεις στο κυπριακό να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Κύπρου.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι να θα δοκιμάσουμε συνταγές που συνοδεύονται από επιταγές χωρίς αντίκρισμα ή να θα συνεχίσουμε χωρίς να ρισκάρουμε, τόνισε  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του στο Ανώτατο Συμβούλιο του ΔΗΣΥ.
Η ανάπτυξη, πρόσθεσε, στηρίζεται στην ασφάλεια που δημιούργησε η διακυβέρνηση του τόπου, σημειώνοντας ότι δεν είναι τυχαία η νέα αναβάθμιση της οικονομίας, ούτε είναι τυχαίο που η Κύπρος μπορεί να δανείζεται από τις διεθνείς αγορές με χαμηλό επιτόκιο.
Αφού ευχαριστήσε τον ΔΗΣΥ για την στήριξη του, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ και τους Υπουργούς του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι οι επόμενοι μήνες θα πρέπει να διακρίνουν όλους από μια νηφάλια εκστρατεία, αφού το έργο που έχει  παραχθεί μιλά από μόνο του.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 14:56

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.