Υπ. Εσωτερικών για καταγγελίες τ/κ περιουσιών

Οι καταγγελίες για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες διερευνούνται και για κάποιες ήδη υπάρχει κατάληξη δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης . Μιλούσε ύστερα από συνεδρία της επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, την οποία ενημέρωσε για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει το υπουργείο για αλλαγή της πολιτικής  στη διαχείριση των  τουρκοκυπριακών περιουσιών.


Ο κύριος Πετρίδης, διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία με τις  διωκτικές αρχές σε σχέση με τις καταγγελίες και είναι απόλυτη. Στις  29 Αυγούστου, ανέφερε, είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Πάφου και δύο ημέρες αργότερα, κλιμάκιο  του ΤΑΕ  αρχηγείου επισκέφθηκε το υπουργείο Εσωτερικών και είχε συναντήσεις με τον γενικό διευθυντή και τον αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας τουρκοκυπριακών περιουσιών.
Ο υπουργός Εσωτερικών μετέφερε στην κοινοβουλευτική επιτροπή τις εννιά προτάσεις του για αλλαγή πολιτικής, που εξήγγειλε σε πρόσφατη δημοσιογραφική διάσκεψη και ανέφερε ότι τους επόμενους δύο μήνες θα γίνει διάλογος τόσο στο πλαίσιο της Βουλής όσο και της συμβουλευτικής επιτροπής . Ακολούθως, πρόσθεσε, θα προκηρυχθούν προσφορές  για πρόσληψη εμπειρογνώμονα που θα ετοιμάσει εισηγήσεις για το νέο πλαίσιο πολιτικής στη βάση του αποτελέσματος του διαλόγου. Εφτασε η ώρα, κατέληξε, να δούμε το θέμα σφαιρικά και όχι αποσπασματικά.
Μιλώντας στην σημερινή συνεδρία της επιτροπής Εσωτερικών ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στα ευρήματα του που καταγράφονται στην τελευταία του έκθεση για τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, σημειώνοντας ότι από το δύο χιλιάδες καταγράφονται παρανομίες και παρατυπίες.


Ο γενικός ελεγκτής χαρακτήρισε την περίπτωση της περιοχής Μακένζη ως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα προβληματικής περίπτωσης, στην οποία εμφανίζονται όλα τα προβλήματα, όπως είπε. Πρόσθεσε ότι για την αξιοποίηση του τεμαχίου που χωρίστηκε σε 17 οικόπεδα το 1987 δόθηκαν δάνεια σε πρόσφυγες τα οποία δεν πληρώνονταν, έγιναν παράνομες υπεκμισθώσεις σε μη πρόσφυγες και επικράτησε μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, κατά την έκφρασή του.


Αναφέρθηκε παράλληλα, σε γνωμάτευση του γενικού εισαγγελέα ο οποίος εξηγεί ότι ο νομοθέτης ποτέ δεν είχε πρόθεση  να γίνουν οι πρόσφυγες εισοδηματίες εισπράττοντας ενοίκια για γη που δεν τους ανήκει.

 

Πηγή: ΡΙΚ, Νίκος Σχίζας

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 15:59

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.