ΥΠΑΜ:Η 14μηνη θητεία αναβάθμισε την επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς

Η 14μηνη θητεία ήταν μια μεταρρύθμιση που δεν την είχαν ανάγκη μόνο οι νέοι μας και ευρύτερα η κοινωνία, αλλά και η ίδια η Εθνική Φρουρά, που μέσα από τη μεταρρύθμιση έχει αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή της ικανότητα, δήλωσε χθες ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας ο κ. Φωκαΐδης μιλούσε σε μουσική βραδιά - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας για την υποδοχή των νέων εθνοφρουρών στην Εθνική Φρουρά, στην οποία τον συνόδευσε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Φωκαΐδης, "αφού εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την άριστη συνεργασία και τη διαχρονική και αφειδώλευτη στήριξη των τοπικών Αρχών και των απλών ανθρώπων της περιοχής στο έργο της ΕΦ, ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας συνδράμει και θα συνεχίσει να συνδράμει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στον αγώνα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής για να κρατηθούν στις ρίζες τους», αναφέρεται.

Χαίρομαι, σημείωσε ο Υπουργός «γιατί μέσα από την πρόσληψη Συμβασιούχων Οπλιτών, δόθηκε η ευκαιρία σε σημαντικό αριθμό νέων παιδιών να εργοδοτηθούν και να παραμείνουν με τις οικογένειες τους στην περιοχή».

«Αναφερόμενος στην απολυόμενη σε λίγες μέρες 2016Β ΕΣΣΟ, ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι είναι η πρώτη σειρά εθνοφρουρών που επωφελείται από το ευεργέτημα της 14μηνης θητείας», προστίθεται.

Ήταν μια μεταρρύθμιση, ανέφερε ο κ. Φωκαΐδης, «που δεν την είχαν ανάγκη μόνο οι νέοι μας και ευρύτερα η κοινωνία, αλλά και η ίδια η ΕΦ, που μέσα από τη μεταρρύθμιση έχει αναβαθμίσει σημαντικά την επιχειρησιακή της ικανότητα. Γιατί, αφενός, η πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών έχει επιφέρει σημαντική ποιοτική αναβάθμιση αλλά και αφετέρου η μείωση της θητείας έχει οδηγήσει σε δραστική μείωση της φυγοστρατίας, με αποτέλεσμα να έχουμε και ποσοτική ενίσχυση της ΕΦ».

Απευθυνόμενος στους νέους εθνοφρουρούς, ο κ. Υπουργός ενημέρωσε ότι πέραν της 14μηνης θητείας, 14 προγράμματα θετικών κινήτρων υλοποιούνται από φέτος, με στόχο ο χρόνος της θητείας, εκτός από χρόνος προσφοράς και περηφάνιας, να είναι και χρόνος για ενίσχυση χρήσιμων δεξιοτήτων, γνώσεων και εφοδίων για την υπόλοιπη τους ζωή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Υπουργείο Άμυνας σε συμπλέγματα ακριτικών κοινοτήτων.  Ανάλογες εκδηλώσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κατά τον μήνα Αύγουστο στην Ορόκλινη, στο Ακάκι , στην Ποταμιά και στο Παραλίμνι. «Οι διοργανώσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και θα συνεχιστούν σε όλες τις Φρουρές της ΕΦ» αναφέρεται.

Σήμερα το πρωί ο Υπουργός Άμυνας επισκέφθηκε φυλάκια της περιοχής ενώ είχε επίσης συνάντηση με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:01

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
09:10
G7: Οι ΗΠΑ προσπαθούν να συσπειρώσουν τους Ευρωπαίους απέναντι στην Κίνα
09:06
Το Ισραήλ συμφώνησε να λάβει υπόψη τις ανησυχίες των ΗΠΑ για τη Ράφα
09:00
Παπαδόπουλος: Δεν υπάρχουν στοιχεία για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ από τις βάσεις
08:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.