Για τις τριμερείς συνεργασίες με Ισραήλ και Αρμενία ενημέρωσε τους Απόδημους ο Φωτίου

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου ενημέρωσε το απόγευμα τους Απόδημους που συμμετέχουν στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων, που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, για τις τριμερείς συνεργασίες της Κύπρου και της Ελλάδας σε θέματα αποδήμων με το Ισραήλ και την Αρμενία.

Ο κ. Φωτίου ανέφερε κατά την ενημέρωση πως η τριμερής συνεργασία με το Ισραήλ έχει προχωρήσει αρκετά, σημειώνοντας πως ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει δώσει οδηγίες να εντατικοποιηθεί περαιτέρω αυτή η συνεργασία.
Την ίδια ώρα ο Επίτροπος Προεδρίας χαρακτήρισε ως success story τη συνεργασία των τριών Διασπορών στην Αμερική, σε όλα τα επίπεδα, και είπε ότι αυτό το πετυχημένο παράδειγμα πρέπει να ακολουθήσει και η κυπριακή Διασπορά στη Βρετανία.
«Ο ρόλος των τριμερών αυτών συνεργασιών είναι να μπορέσει η Διασπορά μέσα από αυτές τις συνεργασίες στα ισχυρά κέντρα λήψεως αποφάσεων να βοηθήσει στην προώθηση των εθνικών μας θεμάτων» σημείωσε ο κ. Φωτίου.
Σε ό,τι αφορά την τριμερή συνεργασία με την Αρμενία, είπε ότι έχει πάρει σάρκα και οστά και ότι τον Οκτώβριο θα εξεταστούν συγκεκριμένες δράσεις. Όπως ανέφερε, η διασπορά της Αρμενίας σε κάποιες χώρες είναι ισχυρότατη, καθώς 9 εκ. Αρμένιοι ζουν στο εξωτερικό.
Παράλληλα ανέφερε ότι υπάρχει εισήγηση από την Αίγυπτο για ένταξη των θεμάτων της διασποράς κάτω από την ομπρέλα της τριμερούς συνεργασίας με την Κύπρο και την Ελλάδα, εισήγηση η οποία, όπως είπε, εξετάζεται από τις δύο χώρες.
Ο κ. Φωτίου είπε πως η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά πολλές δραστηριότητες των αποδήμων γιατί, όπως σημείωσε, μέσω των αποδήμων η Κύπρος έχει καταφέρει πολλά.
Ενημέρωσε επίσης ότι λήφθηκε απόφαση με το ΓΤΠ για να εκδίδεται ηλεκτρονικά κάθε μήνα η εφημερίδα μέσω της οποίας ενημερώνονται οι απόδημοι, καθώς και να εκτυπώνονται κάποια αντίτυπα για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ηλεκτρονικά μέσα, τα οποία θα διανέμονται στους χώρους συγκέντρωσης των Αποδήμων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:13

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.