Toποθετήσεις κομμάτων για το Κυπριακό

ΑΚΕΛ

Η Κυβέρνηση όντως φαίνεται να έχει δώσει εντολή για πάγωμα της λειτουργίας των Τεχνικών Επιτροπών, όπως αποκαλύπτεται από τα ηλεκτρονικά μηνύματα που έχει αποστείλει στους επικεφαλής τους, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.
Σε γραπτή δήλωση υπογραμμίζει ότι, την ώρα που η Τουρκία προωθεί την πλήρη τουρκοποίηση των κατεχομένων και ο Αντόνιο Γκουτέρες διατυπώνει τη θέση ότι η ευθύνη για συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας βρίσκεται στις δύο πλευρές, η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιείται για επανέναρξη των συνομιλιών, λειτουργεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
 Οπως αναφέρει ο κύριος Στεφάνου, η Κυβέρνηση με τις πράξεις και τη συμπεριφορά της, επιβεβαιώνει ότι προτεραιότητά της είναι οι Προεδρικές Εκλογές και όχι η προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

ΕΔΕΚ

Η ΕΔΕΚ επικρίνει τη στάση και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, ενάμιση μήνα μετά το Κραν Μοντάνα, με την οποία, όπως αναφέρει, επιβεβαιώνει ότι ούτε σχέδιο Βήτα διαθέτει, ούτε προγραμματισμό αντιμετώπισης της κατάστασης.
Το Κίνημα εισηγείται σειρά πρωτοβουλιών για το Κυπριακό, τις οποίες θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση, διαφορετικά, όπως τονίζει, θα πρέπει να τις επιβάλει ο λαός με δημοκρατικές διαδικασίες.
Προτείνει προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας και απαίτηση σύγκλησης διεθνούς διάσκεψης, με στόχο την εφαρμογή των ψηφισμάτων για αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων και των εποίκων.
Προτείνει, επίσης, ανάληψη πρωτοβουλίας για τερματισμό της αναβάθμισης της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ


Οι Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών ζητούν, αυτή την περίοδο της αναμονής για το Κυπριακό, να ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ώστε να καταδειχθούν οι ευθύνες της Τουρκίας και να αλλάξει το πλαίσιο των συνομιλιών.
Δεν πρέπει, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση, να επιδιώκουμε εσπευσμένη επανέναρξη των συνομιλιών που θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, αλλά να διαμορφώσουμε προϋποθέσεις που θα επιβάλλουν στην Τουρκία να σταματήσει την προσπάθεια να γίνει επικυρίαρχος ολόκληρης της Κύπρου.

Σύνταξη: Ανδρέας Κωνσταντίνου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:24

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.