Παπαδόπουλος: Χρειάζεται νέα στρατηγική στο Κυπριακό

Αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, δήλωσε στην Πάφο, ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκολας Παπαδόπουλος, αναφέροντας ότι το Κυπριακό δεν θα λυθεί με την καλοσύνη.



Μιλώντας χθες σε συγκέντρωση των γυναικείων οργανώσεων του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη, στην  Πάφο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως στην Τουρκία δεν τους ενδιαφέρει η λύση του Κυπριακού, αλλά να επεκτείνουν την επιρροή τους και να καταλάβουν ολόκληρο το νησί.

Αυτό συνέχισε που χρειαζόμαστε σήμερα, είναι μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό, αλλά και για την Κύπρο.

“Αυτό που θα αποφασίσουμε τον ερχόμενο Φλεβάρη”, είναι το κατά πόσο, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, «θέλουμε να συνεχίσουμε με τα ίδια και με τις γενναιόδωρες προσφορές” ή αν θα πρέπει να αποφασίσουμε μια εναλλακτική επιλογή, μια άλλη πρόταση, μια στρατηγική που θα πρέπει να βασίζεται πάνω στην εθνική αξιοπρέπεια μας και μια στρατηγική που θα ξεκινά και θα εδράζεται πάνω στη βασική αρχή, ότι η Τουρκία δεν θέλει λύση και εμείς θα πρέπει να την πιέσουμε ή και να την πείσουμε να αλλάξει τις αδιάλλακτες θέσεις της και να τις προκαλέσουμε πολιτικό κόστος.  

O κ. Παπαδόπουλος ανέφερε στους παρευρισκόμενους ότι αυτά που λέει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ειλικρινή, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος «θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επανεκλεγεί έτσι ώστε να συνεχίσει από εκεί που έμεινε και την επόμενη φορά να μην έχουν τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά στα πόδια τους για να μπορέσουν να αποδεχτούν και τις συγκλίσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα και το στρατό».

"Έδωσαν τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα, έδωσαν την εκ περιτροπής προεδρία, έδωσαν τα βέτο, στρατιωτική ισότητα, έδωσαν στους χρήστες το δικαίωμα της ιδιοκτησίας στα σπίτια των προσφύγων μας, έδωσαν τις τέσσερις ελευθερίες στους Τούρκους να δικαιούνται να διακινούνται 80 εκατομμύρια Τούρκοι στην Κύπρο φθάνει να δηλώνουν φοιτητές, εργάτες ή τουρίστες" είπε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Το αποτέλεσμα  συνέχισε, ήταν η αποτυχία, γιατί η θεώρηση πάνω στην οποία έκτισαν την πολιτική τους, ότι δηλαδή «θα πάμε εμείς με γενναιοδωρία να προσφέρουμε στην Τουρκία για να μας ανταμείψει με τη δική τους μεγαλοψυχία» ήταν λανθασμένη.

Η Κύπρος, είπε, μπορεί να αποτελέσει μια όαση σταθερότητας, ευημερίας και προοπτικής για ολόκληρη την περιοχή, δηλώνοντας πως αυτή είναι η Κύπρος που μας αξίζει. 

Κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν  αν επιθυμούν «να συνεχίσουμε με αυτούς που μας κούρεψαν, που μας χρεωκόπησαν, με αυτούς  που μας έφεραν σε αδιέξοδο στο Κυπριακό ή κατά πόσο θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι το καλύτερο και να φέρουμε την αλλαγή». 

Οι γυναίκες, είπε, θα φέρουν την αλλαγή.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στο προεκλογικό του πρόγραμμα για την οικονομία, την ανάπτυξη, την ενίσχυση και αναβάθμιση του συστήματος υγείας, την αναβάθμιση της παιδείας . 

Εξάλλου, στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος ανέφερε πως η πολιτική που ακολούθησαν ο πρώην, αλλά και ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας οδηγούν την Κυπριακή Δημοκρατία στην υποβάθμιση. 

Αναφέρθηκε ακόμη στον κοινό αγώνα για την αλλαγή και την απαλλαγή από τη σημερινή και τη χθεσινή διακυβέρνηση.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως δεν έχουμε άλλη επιλογή, προσθέτοντας πως θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας, ώστε να προωθήσουμε τις δυνάμεις της αλλαγής, την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Μέσα, συνέχισε, από την απαλλαγή από τη σημερινή και χθεσινή διακυβέρνηση θα μπορέσει να ανοίξει η προοπτική για την πατρίδα μας και για τον λαό μας. 

Διαβεβαίωσε, τέλος, από πλευράς των ηγεσιών των συνεργαζόμενων κομμάτων στην υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, πως γνώμονας και προσπάθεια τους δεν είναι η εξυπηρέτηση οποιονδήποτε κομματικών και προσωπικών συμφερόντων αλλά η εξυπηρέτηση της πατρίδας και του λαού.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)  

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:28

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.