Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την Ελλάδα για τα Κόκκινα

Την Ελλάδα καταδικάζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας άτυχη την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την επέτειο των γεγονότων του 1964 στα Κόκκινα η οποία εορτάστηκε στα κατεχόμενα.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει: “Γιορτάστηκε στην ‘τδβκ’ η 53η επέτειος της αντίστασης στα Κόκκινα. Ωστόσο έπεσε στην αντίληψή μας για το θέμα αυτό μία ατυχής δήλωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Καταδικάζουμε με θλίψη αυτούς τους τελείως αβάσιμους και ψευδείς ισχυρισμούς που περιείχε στην ελληνική δήλωση για την υποστήριξη της Τουρκία ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια δύναμη στη θαρραλέα και περήφανη μάχη των Τ/Κ το 1964 εναντίον της κοινής φιλοδοξίας για ένωση και των προσπαθειών για εθνική εκκαθάριση από τους Ε/Κ και τους Έλληνες. Για πολλά χρόνια, το δίδυμο Ελληνοκύπριοι και Έλληνες χρησιμοποίησαν κάθε μέσο προκειμένου να προκαλέσουν το φόβο και να υποκινήσουν τη βία με σκοπό την εκδίωξη των Τουρκοκυπρίων από το νησί της Κύπρου μέσω εθνικής εκκαθάρισης. Αυτή η τελευταία δήλωση πιθανότατα πηγάζει από την προσπάθειά τους να καλύψουν το αίσθημα ενοχής που τους διακατέχει σχετικά με αυτές τις πράξεις”

Πηγή: ΡΙΚ - Άννα Ανδρέου, Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.