Ζαννέττος: Ολοκληρώθηκε η σκευωρία για ΑΚΕΛ

Λόγο για πολιτική πλεκτάκη και σκευωρία που οργανώθηκε με στόχο να πλήξει το Ακέλ κάνει σε γραπτή δήλωση του ο αξιωματούχος του Ακέλ Βενιζέλος Ζαννέτος μετά την αποφυλάκιση του.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Ζαννέτου:

" Σήμερα ολοκληρώθηκε μια μεγάλη δοκιμασία για μένα και την οικογένειά μου, αλλά και για το κόμμα μου το ΑΚΕΛ. Δοκιμασία που ήταν αποτέλεσμα μιας πολιτικής πλεκτάνης και σκευωρίας, η οποία οργανώθηκε με κύριο στόχο να πλήξει το ΑΚΕΛ και το κύρος του στην κυπριακή κοινωνία. Εγώ, όπως έχω δηλώσει τόσο στις καταθέσεις μου στην αστυνομία, όσο και στο δικαστήριο, δεν είχα, ούτε έχω καμία απολύτως σχέση με το σκάνδαλο της Δρομολαξίας και η κατηγορία του εκβιασμού για την οποία καταδικάστηκα σε 3,5 χρόνια φυλάκισης, είναι αποτέλεσμα μυθοπλασίας και στημένων καταθέσεων. Παρόλα αυτά, και το βαθύ αίσθημα αδικίας, υπέστηκα αυτή τη δοκιμασία με αξιοπρέπεια και πάντα μέσα στο πλαίσιο που καθορίζει ο νόμος και οι κανονισμοί των κεντρικών φυλακών.
Για την ουσία της υπόθεσης δεν πρόκειται να μιλήσω σήμερα. Αυτό θα γίνει την κατάλληλη στιγμή, για να μπορέσει ο κόσμος τεκμηριωμένα να μάθει όλη την αλήθεια.
Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα χθες και προχθές στα ΜΜΕ αλλά και στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που με τον τρόπο που προβλήθηκαν στη κοινωνία, άφηναν την εντύπωση ότι ο Βενιζέλος Ζαννέττος που καταδικάστηκε για την υπόθεση της Δρομολαξιάς, αιτήθηκε «χάρης» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και του δόθηκε, έχω να δηλώσω κατηγορηματικά ότι δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
Ο Βενιζέλος Ζαννέττος δε ζήτησε από κανέναν να του δοθεί η όποια «χάρη».
Απλά, όπως έχει ήδη λεχθεί και από τον ίδιο τον Γ. Εισαγγελέα, ο ίδιος σε συνεργασία με τη διεύθυνση των φυλακών εισηγείται προς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάση των προνοιών του Συντάγματος και των κανονισμών των κεντρικών φυλακών, ένεκα της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου όπως γίνεται εξάλλου κάθε χρόνο, να δοθεί «χάρη» σε όσους επίκειται η αποφυλάκισή τους στο επόμενο δίμηνο.   
Για όσους «αδημονούσαν» για την αποφυλάκιση μου, τους ενημερώνω ότι η ημερομηνία της κανονικής μου αποφυλάκισής ήταν η 6η Σεπτεμβρίου 2017. Συνεπώς η «χάρη» ισοδυναμεί, στη δική μου περίπτωση, με μόνο 26 μέρες.
Θέλω με την ευκαιρία αυτή να απευθύνω δημόσια ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ προς τις μερικές εκατοντάδες ανθρώπων οι οποίοι από την πρώτη στιγμή αυτής της δοκιμασίας, στάθηκαν δίπλα μου. Οι συγγενείς, φίλοι και σύντροφοι, οι οποίοι με επισκέφτηκαν στις κεντρικές φυλακές, καθώς επίσης και πολλοί άλλοι οι οποίοι με διάφορους τρόπους μου έστελναν μηνύματα συμπαράστασης σχεδόν καθημερινά, ήταν για μένα πηγή άντλησης δύναμης.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες θέλω να εκφράσω προς τον Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού καθώς και προς τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση τους όλο αυτό το διάστημα.
Ευχαριστώ δημόσια την Ελληνική Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππά, ο οποίος ως Υπουργός Επικρατείας τότε, με επισκέφτηκε δύο φορές στις κεντρικές φυλακές.
Ευχαριστώ επίσης δημόσια, το δικηγόρο μου κ. Ηλία Στεφάνου και την ομάδα του, για την υπεράσπιση, τη βοήθεια τεχνική και ηθική, αλλά και για τον απόλυτο επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετώπισαν την υπόθεση. Παράλληλα ευχαριστώ και τον εξ Ελλάδος δικηγόρο κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο, για τη στήριξη και τις συμβουλές του, και ο οποίος επίσης με επισκέφτηκε στις φυλακές.
Παράλληλα, ευχαριστώ το προσωπικό των κεντρικών φυλακών που μου συμπαραστάθηκαν και μου συμπεριφέρθηκαν άψογα και με τον απαιτούμενο επαγγελματισμό.
Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στη σύζυγο μου Αρετή, στα παιδία μου Δώρα, Χρύσανθο και Νικόλα, όπως επίσης και στα αδέλφια μου, για την απέραντη αγάπη.

Βενιζέλος Ζαννέττος
10.8.2017»

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 16:34

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
22:00
Υψίστης σημασίας η αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Κόμπος
21:32
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παραμένει σε τροχιά μείωσης των επιτοκίων, λέει η Λαγκάρντ
21:25
Έκκληση στις αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων Πηγών Ενέργειας
21:18
Απορρίφθηκε έφεση ενάντια στην Τράπεζα Κύπρου και την ΚΤΚ για αγορά αξιογράφων
21:14
Τα είπαν τηλεφωνικώς οι Πρόεδροι της Ρωσίας και του Ιράν
21:01
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά του Ιράν, λόγω επίθεσης στο Ισραήλ
20:53
Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
20:48
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
18:34
Διασώθηκαν δύο άτομα που επέβαιναν σε μικρό σκάφος στον κόλπο της Λεμεσού
18:31
Στοχεύουμε στη μείωση της θαλάσσιας ρύπανσης, λέει η Μαρία Παναγιώτου
18:25
Σε ανοδική τάση ο αγροτουρισμός στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υφ. Τουρισμού
17:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.