Απογοητευμένοι οι αρχηγοί των κομμάτων από την κατάρρευση των συνομιλιών

Απογοήτευση για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Μιλώντας στο ΤΡΙΤΟ, εξέφρασε  προβληματισμό για την επόμενη μέρα, με αφορμή και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου ότι η τουρκική πλευρά θα αναζητήσει πλέον λύση εκτός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών.
Ο κύριος Κυπριανού, εξεφρασε επίσης ανησυχία για το τί θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα υπό το φως των γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Είπε ότι το Ακελ θα αναμένει την ενημέρωση του προέδρου της Δημοκρατίας στο εθνικό συμβούλιο  για όσα διαδραματίστηκαν την τελευταία μέρα στο Κραν Μοντάνα και μετά θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα.
Τόνισε επίσης την ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης της κατάστασης.

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή  ο Πρόεδρος του  Δήκο Νικόλας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε πολύ κακή και απογοητευτική εξέλιξη την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κραν Μοντάνα, υποδεικνύοντας ότι βρισκόμαστε πλέον στο απόλυτο αδιέξοδο.
Ο κ. Παπαδόπουλος επισήμανε πως η κατάρρευση της διαδικασίας οφείλεται αποκλειστικά στην τουρκική αδιαλλαξία.
Σημείωσε ότι η πολιτική των υποχωρήσεων και του καλού παιδιού έχει χρεοκοπήσει και τόνισε την ανάγκη αξιολόγησης των νέων δεδομένων με νηφαλιότητα.
Είναι σίγουρο είπε, ότι η Τουρκία θα ανεβάσει τους τόνους και την ένταση και υπενθύμισε ότι η Άγκυρα διεκδικεί την μισή ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
 Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ αφού, κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι έδωσε σχεδόν τα πάντα.
Η λύση είπε, δεν είναι να μετατρέψουμε την Κύπρο σε προτεκτοράτο της Τουρκίας.
Απαιτείται πρόσθεσε, νέα στρατηγική και ενίσχυση της κρατικής μας οντότητας.

Απομακρυσμένο θεωρεί ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών  Γιώργος Λιλλήκας το ενδεχόμενο  ανάληψης νέας πρωτοβουλίας  για το Κυπριακό στο παρόν στάδιο.Ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι τα δεδομένα στο Κυπριακό μετά  το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα θα είναι εντελώς διαφορετικά.
Η Τουρκία είπε ο κύριος Λιλλήκας  θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην περιοχή με πρόσχημα τις γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας υποδεικνύοντας την ανάγκη συλλογικής αντιμετώπισης.
Επανέλαβε την ανάγκη για αλλαγή στρατηγικής στο κυπριακό, αφού όπως είπε, η αδιαλλαξία της Τουρκίας δεν αφήνει   περιθώρια αισιοδοξίας.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:12

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.