ΟΗΕ:Οποιαδήποτε απόφαση για το Κυπριακό θα ληφθεί ύστερα από διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους

Οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον στο Κυπριακό θα ληφθεί από τον Γενικό Γραμματέα, ύστερα από διαβουλεύσεις με όλους τους ενδιαφερόμενους, δήλωσε ο Εκπρόσωπός του Στέφαν Ντουζαρίκ.

Οπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στη Νέα Υόρκη Αποστόλης Ζουπανιώτης, ο κύριος Ντουζαρίκ ανέφερε πως ο Γενικός Γραμματέας θα έχει προφανώς γύρο διαβουλεύσεων πριν κάνει το όποιο επόμενο βήμα.
Ερωτηθείς αν πρόκειται ο κύριος Γκουτέρες να χρησιμοποιήσει στην έκθεσή του για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που θα υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας στις 10 Ιουλίου, τα αποτελέσματα της Διάσκεψης, ο κύριος Ντουζαρίκ άφησε να εννοηθεί ότι ο κύριος Γκουτέρες δεν πρόκειται να βιαστεί.
Στον κατάλληλο χρόνο, είπε, θα υπάρξει πλήρης έκθεση από τον Γενικό Γραμματέα προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για τις καλές του υπηρεσίες.
Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, «χωνεύουμε» αυτό που συνέβη και είναι καιρός για όλα τα μέρη να προβληματιστούν για το τι συνέβη.
Σε ερώτηση αν ο Γενικός Γραμματέας διαφωνεί με τη δήλωση Τσαβούσογλου για τις παραμέτρους των Ηνωμένων Εθνών, είπε πως ο κύριος Γκουτέρες απάντησε χθες στο ερώτημα, λέγοντας πως ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι να διευκολύνουν και δεν διαπραγματεύονται εκ μέρους των πλευρών.
Και παραμένουμε διαθέσιμοι στα μέρη, πρόσθεσε, όταν προσέλθουν με αίτημα για διαπραγματεύσεις.
Αναφερόμενος στη σημερινή συνάντηση του Αντόνιο Γκουτέρες με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Αμβούργο, ο Στεφαν Ντουζαρίκ είπε πως αντάλλαξαν απόψεις για ευρύ φάσμα περιφερειακών θεμάτων.
Πρόσθεσε πως ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τη λύπη του που δεν βρέθηκε συμφωνία στη Διάσκεψη για την Κύπρο αλλά είπε στον πρόεδρο Ερντογάν πως εκτιμά βαθύτατα την ισχυρή δέσμευση της τουρκικής κυβέρνησης στη διαδικασία.

Σύνταξη: Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.