ΚΕ: Το αποτέλεσμα δεν είναι θετικό, αλλά δεν είναι και το τέλος του δρόμου

Το αποτέλεσμα δεν είναι σε καμία απολύτως περίπτωση θετική εξέλιξη, αλλά δεν είναι και το τέλος του δρόμου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενισχύσει τις προσπάθειές του, ώστε να δημιουργηθούν εκείνες οι συνθήκες που θα μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε για τερματισμό της κατοχής και επανένωση της πατρίδας.
 Δυστυχώς, είπε, ο κύριος Χριστοδουλίδης, δεν υπήρξε αποτέλεσμα, λόγω της εμμονής της τουρκικής πλευράς για συνέχιση της Συνθήκης των Εγγυήσεων, των επεμβατικών δικαιωμάτων, καθώς και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο.
 Πρόσθεσε ότι πέραν των τουρκικών θέσεων στο κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, οι θέσεις που εκφράστηκαν για τα υπόλοιπα των κεφαλαίων, όχι μόνο ξεφεύγουν από το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα, αλλά ήταν τέτοιες που σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο Κραν Μοντανά, υπέδειξε, υπέβαλε συγκεκριμένες και περιεκτικές προτάσεις στη βάση και των ιδεών του Γενικού Γραμματέα, ώστε αν γίνονταν αποδεκτές να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση. Αυτές οι προτάσεις, πρόσθεσε, αντιμετώπιζαν και τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζουν τις ανησυχίες της ελληνοκυπριακής κοινότητας.
 Ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι συγκεκριμένη γραπτή πρόταση για το κεφάλαιο της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων υπέβαλε και η Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στο Κραν Μοντάνα παρουσιάστηκε με εποικοδομητική διάθεση για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.