Πρωτοβουλία υποβολής προτάσεων για ξεπέρασμα αδιεξόδων από ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόψε πως ανέλαβε την πρωτοβουλία για υποβολή προτάσεων προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό στην Ελβετία.


Παράλληλα, κάλεσε τον κυπριακό λαό να κωφεύσει σε όσα "είτε κάποιοι εσκεμμένα, κακοβούλως, διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς",  και σε όσους "καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως θα πρέπει "με σοβαρότητα να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται, προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίδα φωτός, ακτίδα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον".

Προσερχόμενος στο συνεδριακό κέντρο στο Κραν Μοντάνα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους πως "ενόψει του αδιεξόδου που παρατηρείται τις τελευταίες οκτώ μέρες, και εις ένδειξη για ακόμη μια φορά της πραγματικής επιθυμίας μας για επίτευξη μιας λύσης που δεν θα εκφεύγει των αρχών, αξιών, αλλά και των παραμέτρων που έχει καθορίσει το Εθνικό Συμβούλιο, και των θέσεων που κατά καιρούς έχουμε υποβάλει, ανέλαβα την πρωτοβουλία να υποβάλουμε προτάσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα αδιέξοδα".

Αυτό που αναμένω, πρόσθεσε, "είναι ότι και η άλλη πλευρά θα επιδείξει την ίδια καλή βούληση, προκειμένου να προχωρήσουμε, ξεπερνώντας αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και εμμονές που έχουν καλλιεργηθεί".

"Θα ήθελα απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό να πω ένα: Να κωφεύσουν εις όσα είτε κάποιοι εσκεμμένα, κακοβούλως, διαδίδουν περί τάχα υποχωρήσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, είτε και των άλλων οι οποίοι τείνουν ευήκοον ους εις όλους καλλιεργούν ένα κλίμα υπεραισιοδοξίας".

"Με σοβαρότητα θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα όσα διαδραματίζονται, προκειμένου να δούμε επιτέλους ακτίδα φωτός, ακτίδα ελπίδας, προοπτική για το μέλλον", κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, οι προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη αφορούν μεταξύ άλλων, την εκ περιτροπής προεδρία την οποία φέρεται έτοιμη να συζητήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά με προϋπόθεση ότι θα υπάρχει κοινό ψηφοδέλτιο.

Αφορούν επίσης θέματα που άπτονται του περιουσιακού και της αποτελεσματικής συμμετοχής των τουρκοκυπρίων στη λήψη αποφάσεων.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη περιλαμβάνεται και το θέμα της πολυεθνικής δύναμης με πρόνοια σε σχέση με την παρουσία και τούρκων αστυνομικών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι οι σχετικές προτάσεις θα ισχύσουν εάν η τουρκική πλευρά αποδεχθεί κατάργηση των επεμβατικών δικαιωμάτων και εγγύησεων, ρήτρα χρονοδιαγράμματος αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και επιστροφή της Μόρφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:23

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 1η Μαϊου 2024
21:49
ΟΗΕ: Η Λωρίδα της Γάζας περιέχει περισσότερα ερείπια από ότι η Ουκρανία
21:30
Νέα πρωτοβουλία στο αμερικανικό Κογκρέσο για κατάργηση της ετησιας ανανέωσης του αμερικανικού εμπάργκου όπλων στην Κύπρο
20:54
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί το επιστέγασμα μιας επίπονης προσπάθειας
20:19
"Έφυγε" από τη ζωή η δημοσιογράφος Γεωργία Ψαριά
20:12
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση μοτοσυκλετιστής, 26 ετών-Τραυματίστηκε ψες στη Λάρνακα
17:14
Σύλληψη 23χρονου μετά τον εντοπισμό 1980 κροτίδων στη Λεμεσό
17:01
Προεδρικές εκλογές ΗΠΑ: Οριακό προβάδισμα μιας μονάδας του Μπάιντεν επί του προκατόχου του Τραμπ
16:39
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 5/1/24
16:10
Ο Άντονι Μπλίνκεν προτρέπει τη Χαμάς να αποδεχθεί την προτεινόμενη εκεχειρία- Αντίθεση ΗΠΑ για επίθεση στη Ράφα
14:32
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 1/5/24
13:56
Πλήρη στήριξη προς Κουεγιάρ για Κυπριακό εξέφρασε ο Μπορέλ
13:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.