Κατάξη νεοσυλλέκτων - ΥΠΑΜ καλεί βουλή να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη φυγοστρατία

Ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαιδης απεύθυνε έκκληση στην Βουλή να υπερψηφίσει νομοσχέδιο που εκκρεμεί και αφορά την φυγοστρατία.

Ο κ. Φωκαιδης είπε ότι το νομοσχέδιο εδώ και κάποιους μήνες είναι ενώπιων της κοινοβουλευτικής επιτροπής άμυνας, έχει συζητηθεί επαρκώς, όπως είπε και θα πρέπει να ψηφιστεί πριν από το κλείσιμο της Βουλής για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε δηλώσεις στο ΚΕΝ Πάφου όπου παρακολούθησε την κατάταξη των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2017 Β ΕΣΣΟ σημείωσε ότι η φυγοστρατία έχει μειωθεί δραστικά τα δυο προηγούμενα χρόνια καλώντας την Βουλή να κλείσει το παράθυρο κατά την έκφραση του με την ψήφιση του νομοσχεδίου αυτού. Θα ήταν άδικο, εξήγησε, για όλους όσους κατατάσσονται στα ΚΕΝ, κάποιοι με επίκληση ψυχικών παθήσεων να έχουν την δυνατότητα , εκμεταλλευόμενοι κενά της νομοθεσίας να φεύγουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Φωκαιδης καλωσόρισε τους νεοσύλλεκτους υπενθυμίζοντας ότι είναι η δεύτερη σειρά που θα υπηρετήσει θητεία 14 μηνών τονίζοντας ότι η περσινή σειρά ολοκληρωμένη την θητεία της σε δυο μήνες.  Η Ε.Φ., συνέχισε, αλλάζει , εκσυγχρονίζεται και μετεξελίσσεται σε ένα σύγχρονο στρατό στηριγμένο στον επαγγελματισμό χωρίς να παραγνωρίζεται ο θεσμός της στρατιωτικής θητείας ο οποίος όπως ανέφερε τα προηγούμενα χρόνια έτεινε προς την κατεύθυνση της απαξίωσης μέσα από τα ψηλά ποσοστά φυγοστρατίας.

Ο κ. Φωκαιδης υπενθύμισε τα διάφορα προγράμματα που έχουν αναπτυχτεί ταυτόχρονα προκειμένου ο χρόνος της θητείας να είναι παραγωγικός και ωφέλιμος ενώ εμπεδώνεται μέσα από την αξιοκρατία ένα περιβάλλον ισονομίας και δικαιοσύνης, ανέφερε, με μετρήσιμα και αντικειμενικά κριτήρια.

Σημειώνεται ότι κάθε χρόνο αλλά ιδιαίτερα φέτος λόγο των πολύ ψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στο ΚΕΝ Πάφου λαμβάνονται έκτακτα μέτρα για τους νεοσύλλεκτους που είναι στην αναμονή για να περάσουν από τα διάφορα συνεργεία ενημέρωσης και χρέωσης του απαραίτητου εξοπλισμού αφού βρίσκονται όλα υπό σκιά ενώ υπάρχει στην διάθεση των νεοσυλλέκτων συνεχώς κρύο νερό. Η διαδικασία επίσης και σήμερα και για τις επόμενες μέρες δεν θα είναι ολοήμερη αλλά θα ξεκινά το πρωί και θα ολοκληρώνεται πριν το μεσημέρι.

Οι ίδιοι οι νεοσύλλεκτοι εξέφρασαν υπερηφάνεια που τους δίνεται η δυνατότητα να υπηρετήσουν την πατρίδα. 

Πηγή: ΡΙΚ – Πανίκος Ευριπίδου, Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:27

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.