Ακιντζί:Θα είναι μια εβδομάδα αποφάσεων

Θα είναι μια εβδομάδα αποφάσεων και έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά το μέλλον της Κύπρου και της περιοχής μας η εβδομάδα που αρχίζει από αύριο, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση από το Κραν Μοντάνα ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι δεν έχει κανέναν άλλον σκοπό από το να κάνει το καλύτερο για τις επόμενες γενιές της Κύπρου.


  «Γι` αυτό βρισκόμαστε εδώ επικεντρωμένοι στο καθήκον μας». Είμαστε εδώ με αποφασιστικότητα για να προχωρήσουμε σε ένα μέλλον πιο όμορφο και ειρηνικό όπως δικαιούται ο τ/κ «λαός» και ολόκληρο το νησί μας. «Εύχομαι αυτή η αποφασιστικότητά μας να μην μείνει χωρίς αντίκρισμα».
 
Στην αρχή της δήλωσής του ο Τ/κ ηγέτης αναφέρει ότι εδώ και πολύ καιρό είχε επισημάνει ότι στις διαπραγματεύσεις η μέθοδος του να συζητούνται χωριστά τα θέματα δεν ήταν πλέον αποδοτική και η προσέγγιση της μεθόδου πακέτου ήταν υποχρεωτική, ενώ είχε υπερασπιστεί επίσης εδώ και αρκετό καιρό τη θέση ότι πρέπει σε αυτό το πακέτο να μπουν τα πιο σημαντικά θέματα και να δημιουργηθούν παράλληλα τραπέζια για την συζήτηση αυτών.
 
Οι προϋποθέσεις που έθεσε η ε/κ πλευρά, συνέχισε, στις 17 Μαίου ήρθηκαν στις 4 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη και μετά, από τις 28 Ιουνίου άρχισε στο Κραν Μοντάνα η εργασία σε δύο παράλληλα τραπέζια. Στο ένα, συζητούν σε πενταμερές τραπέζι οι εγγυήτριες και υπό το καθεστώς παρατηρητή η ΕΕ, το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων και στο άλλο τραπέζι, εκπροσωπούνται μόνο οι δύο κοινότητες που συζητούν τα άλλα θέματα.
 
Επανέλαβε τη θέση του ότι πρόκειται για μια Διάσκεψη αποφάσεων και υπό αυτή την έννοια η τ/κ πλευρά εργάζεται και κινείται και γι’ αυτό – όπως είπε – δεν ενέκριναν την ε/κ πρόταση που τέθηκε την πρώτη μέρα, αντί της λήψης αποφάσεων κάποια θέματα να παραπεμφθούν σε τεχνικές επιτροπές.
 
Το βράδυ της Παρασκευής, με την συμμετοχή και του ΓΓ του ΟΗΕ, έγινε αποδεκτή από τις πλευρές η ιδέα όπως τα σημαντικά θέματα συζητηθούν και επιλυθούν στο πλαίσιο ενός πακέτου.
 
«Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε την προσπάθειά μας σε στενή συνεννόηση είτε με τα πολιτικά κόμματα, είτε με το τουρκικό ΥΠΕΞ είτε με τους συνεργάτες μας για να προκύψει ένα πλαίσιο για να ζει ο τ/κ λαός με ισότητα, ασφάλεια και ελευθερία και ο ε/κ λαός να μην αισθάνεται ο ίδιος υπό απειλή».
 
Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, ενώ αργότερα σήμερα ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τα τ/κ πολιτικά κόμματα που βρίσκονται στο Κραν Μοντάνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:27

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.