Πρόταση για κατάργηση των εγγυήσεων κατέθεσε ο Κοτζιάς

Συγκεκριμένη πρόταση για κατάργηση των εγγυήσεων και των επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών στην Κύπρο, παρουσίασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας έστειλε το μήνυμα ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να οδηγήσει σε φυσιολογικό κράτος, χωρίς εγγυήσεις και παρεμβατικά δικαιώματα που είναι αποικιοκρατικά κατάλοιπα. Ο Νίκος Κοτζιάς πρόσθεσε ότι στους Τουρκοκύπριους πρέπει να αποδοθούν τα περισσότερα δυνατά δικαιώματα και στους Ελληνοκύπριους να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Ο κύριος Κοτζιάς παρουσίασε την ελληνική πρόταση για κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεων και των παρεμβατικών δικαιωμάτων, λέγοντας ότι στη θέση τους θα αναπτυχθεί μηχανισμός παρακολούθησης και υλοποίησης των συμφωνιών.
Πρέπει, είπε, να συμφωνήσουμε ποιος θα συμμετάσχει σε αυτό το σχήμα, τονίζοντας το οξύμωρο συμμετοχής στον μηχανισμό παρακολούθησης χωρών που μέχρι σήμερα ήταν εγγυήτριες δυνάμεις.
Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε και σε ιστορία, η οποία δεν πρέπει να εγκλωβίσει ως φυλακή τους συμμετέχοντες, αλλά να λειτουργήσει ως σχολείο.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 17:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.