ΠτΔ: Είναι η ώρα να δώσουμε τα χέρια

Είναι ώρα  να δώσουμε τα χέρια δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζοντας πως όταν δέχεσαι απειλές και βρίσκεσαι ακόμα στον διάλογο των διαπραγματεύσεων αντί των παραινέσεων για εξάντληση των περιθωρίων, καλό είναι να σταθούμε όλοι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις απειλές και όχι ο ένας να προσπαθεί, για άλλους λόγους, κατά την έκφρασή του- να αποδώσει τις όποιες σκοπιμότητες σε εκείνον που εκφράζει τις θέσεις του Εθνικού Συμβουλίου.

Μιλώντας σε χαιρετισμό του στα αποκαλυπτήρια προτομής.....είπε ότι αυτό που τον ανησυχεί είναι ότι δημιουργούνται εκ του μη όντως νέες διαφορές. Απευθυνόμενος σε εκείνους που τον κατηγορούν, όπως είπε, ότι προβαίνει σε απαράδεχτες υποχωρήσεις αλλά και σε αυτούς που του υπαγορεύουν, να συνεχίσει τάχα και να εξαντλήσει τα περιθώρια, ότι αν υπήρξε πρόοδος, αυτή σημειώθηκε γιατί η ελληνοκυπριακή πλευρά επέδειξε θάρρος αποφασιστικότητα και τόλμη έτσι ώστε να συναντήσουμε τις έγνοιες και τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων με την προσδοκία ότι ανάλογη θα ήταν και η δική τους ανταπόκριση. Όταν όμως, πρόσθεσε, αντί της καλής θέλησης διαπιστώνεις ότι παρατηρείται σκλήρυνση των θέσεων, διερωτήθηκε γιατί ο ίδιος καλείται και τάχα φέρει εξίσου την ευθύνη σε περίπτωση ναυαγίου των συνομιλιών.
Ουδέποτε, είπα, επεδίωξε το ναυάγιο, αντίθετα πρόσθεσε μέσα από συγκεκριμένες πράξεις απέδειξα ότι στόχος είναι η συνέχιση του διαλόγου.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης διαβεβαίωσε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει με την ίδια αποφασιστικότητα τον διάλογο σημειώνοντας ότι αναγνωρίζει ποιες είναι οι γραμμές και μέχρι που μπορεί να υποχωρήσει αλλά και αυτά που δεν μπορεί να αποδεχτεί, εάν είναι επιτύχουμε μια λύση που να την κάνει αποδεκτή και η Ελληνοκυπριακή κοινότητα, μια λύση που να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες της ελληνοκυπριακής κοινότητας.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε ότι έχουν συμπληρωθεί 2 χρόνια δύσκολης διαπραγμάτευσης και σε όλο αυτό  διάστημα των συνομιλιών έχουν η επιτευχθεί συγκλίσεις σε κεφαλαιώδη θέματα και καταγράψαμε θέσεις που επιτρέπουν να πει ότι συνιστούν σημαντική πρόοδο.  Ωστόσο όπως είπε δεν μπορεί να αποκρύψει πως σε ουσιώδη θέματα υπάρχουν και παραμένουν διαφορές.
Πρέπει σημείωσε να γίνει κατανοητό από όλους όταν η επιδιωκόμενη προοπτική είναι να δημιουργήσουμε μια πατρίδα και να ένα κράτος που να μπορεί να λειτουργεί και να προασπίζεται και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων των πολιτών ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όχι ένα κράτος με πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ένα κράτος Παρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε, να παραγνωρίζω εκείνες τις θέσεις που ανατρέπουν βασικές αρχές.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:35

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.