ΠτΔ: Προτεραιότητα, η Κύπρος να παραμείνει σε πορεία βιώσιμης ανάπτυξης

Πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει να εργάζεται, ώστε η Κύπρος να παραμείνει σθεναρά σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, διαβεβαιώνοντας πως η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο, διανοίγοντας νέους δρόμους ευημερίας και προόδου.


  Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Επιμελητηριακού Βιομηχανικού Μουσείου του ΕΒΕ Λεμεσού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξήρε το ρόλο του ΕΒΕ Λεμεσού, το οποίο, όπως είπε, "σε μία περίοδο πολλαπλών και ιδιαίτερων προκλήσεων που ταλάνισαν την κυπριακή οικονομία, αναπτύσσοντας εποικοδομητικές παρεμβάσεις και επιδεικνύοντας διορατικότητα και δυναμισμό, φρόντισε να βρίσκεται στο προσκήνιο των αναπτυξιακών εξελίξεων στηρίζοντας  το οικονομικό γίγνεσθαι της πόλης της Λεμεσού και όχι μόνον".
 
Ανέφερε πως το υφιστάμενο ΔΣ του ΕΒΕΛ επιδεικνύει την ίδια εργατικότητα και ζήλο, ενώ σημείωσε πως "προς αυτήν την κατεύθυνση είναι που θα επιτευχθεί και η εδραίωση της Κύπρου ως ενός σημαντικού κέντρου παροχής υπηρεσιών και ενός καθοριστικού επιχειρηματικού κέντρου, γεγονός που αποτελεί τον στρατηγικό στόχο της Κυβέρνησης και προς αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί και που δεν θα παραλείψουμε να λαμβάνουμε πάντοτε με τις δημιουργικές εισηγήσεις από πλευράς ΚΕΒΕ και ΟΕΒ".
 
Τονίζοντας πως πρώτιστο μέλημα της Κυβέρνησής είναι να συνεχίσει να εργάζεται, ώστε η Κύπρος να παραμείνει σθεναρά σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε πως "ως Κυβέρνηση θα είμαστε δίπλα σας προκειμένου μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να μπορέσουμε να διανοίξουμε νέες οδούς ευημερίας και προόδου, τόσο για τα μέλη του ΕΒΕΛ όσο και τον τόπο μας ευρύτερα".
 
Για τον σκοπό αυτό, συνέχισε, η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στο ανθρώπινο κεφάλαιο, υποστηρίζοντας την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα και στην υποστήριξη της ντόπιας και ξένης επιχειρηματικής κοινότητας, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις οικονομικό περιβάλλον.
 
"Προς αυτή την κατεύθυνση συγκαταλέγεται βεβαίως και μια σειρά νομοσχεδίων μεταρρύθμισης προκειμένου, επιτέλους, να γίνει κατορθωτό το one stop shop, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις, στις προσδοκίες και στα όσα οφείλουμε στην επιχειρηματική τάξη", είπε ο ΠτΔ και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, μέσω  των κοινών προσπαθειών της Κυβέρνησης, αλλά και του βιομηχανικού και εμπορικού κόσμου, θα καταφέρουμε να καταστήσουμε την Κύπρο έναν κορυφαίο προορισμό στον τομέα των επιχειρήσεων και των επενδύσεων.
 
Μόνο με αυτόν τον τρόπο, υπέδειξε, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, ευκαιρίες και ευημερία για τον λαό μας και αυτή, σημείωσε, είναι η φιλοδοξία και ο σκοπός του καθενός.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη τη σημαντική πορεία που καταγράφει ο τουρισμός μας, λέγοντας ότι όλα τα στοιχεία αποδεικνύουν πως το 2017 θα έχουμε νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών, καθώς προβλέπεται πως θα ξεπεράσουμε ακόμη και τον περσινό αριθμό των 3,2 εκ. αφίξεων του 2016.
 
Το πρώτο τρίμηνο του 2017, είπε, παρουσιάζει αύξηση αφίξεων 13,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, με τα έσοδα για το πρώτο δίμηνο να παρουσιάζουν αύξηση 23% σε ετήσια βάση.
 
Το γεγονός αυτό, ανέφερε ο ΠτΔ, αποτελεί πρώτιστα επιτυχία των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, αλλά είναι και αποτέλεσμα της " συνεπούς και οργανωμένης δουλειάς που γίνεται και από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τον ΚΟΤ και άλλους τους οποίος οφείλω να συγχαρώ για το έργο τους".
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχάρη το ΕΒΕΛ για τη δημιουργία του μουσείου και διαμήνυσε πως "πρωτοβουλίες όπως είναι και η σημερινή, δεν προβάλλουν μόνον την εμποροβιομηχανική δραστηριότητα του παρελθόντος, αλλά επιπροσθέτως αποδεικνύουν ότι η προστασία, η μελέτη και η προβολή της βιομηχανικής ιστορίας καθώς και του τεχνικού πολιτισμού μας, αποτελούν ένδειξη δημιουργικής ζωής, αλλά και ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον".
 
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού, Κώστας Γαλαταριώτης, ανέφερε πως το ΔΣ του Επιμελητηρίου αποφάσισε να δώσει στο μουσείο το όνομα του Λεμεσιανού επιχειρηματία Κυριάκου Χαμπουλλά, ως ελάχιστη τιμή "σε έναν πραγματικά σπάνιο επιμελητηριακό άνδρα και πάνω απ` όλα σπουδαίο άνθρωπο, που διετέλεσε Πρόεδρος του ΕΒΕΛ για 13 συνεχή χρόνια, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο Επιμελητήριο και στο Λεμεσιανό επιχειρείν γενικότερα".
 
Τα σημερινά εγκαίνια, συνέχισε, αποτελούν την πρώτη κίνηση ουσιαστικής δημοσιοποίησης της ύπαρξης του μουσείου και εξέφρασε την προσδοκία του ΕΒΕΛ, όπως αυτό καταστεί γνωστό και επισκέψιμο για το πλατύ κοινό και κυρίως για την μαθητιώσα νεολαία μας στο πλαίσιο της μόρφωσης τους, "να γνωρίσουν και κάτι από την οικονομική Λεμεσό των περασμένων δεκαετιών".
 
Προς το σκοπό αυτό, εξήγησε ο κ.Γαλαταριώτης, έχει ήδη αποσταλεί σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, ο οποίος, όπως είπε, έχει αντικρίσει θετικά την όλη προσπάθεια.
 
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λεμεσού ευχαρίστησε τους οργανισμούς και τις εταιρείες που παραχώρησαν τα εκθέματα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "προσφέρουμε όχι απλώς στα μέλη μας, αλλά σε ολόκληρη τη Λεμεσό, ένα μικρό μεν, αλλά πολύ αξιόλογο μουσειακό χώρο".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:40

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.