Ακιντζί: Η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση μέχρι τον Ιούλιο

Η τ/κ πλευρά θα συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση μέχρι τον Ιούλιο, δήλωσε ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί εκτιμώντας ότι μπορεί από τον Ιούλιο να υπάρξει ένταση στην περιοχή αν η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινήσει γεωτρήσεις.

Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης με θέμα “Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων” ανέφερε ακόμη πως αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στην διαδικασια επίλυσης του Κυπριακού, οι Τ/Κ θα συνεχίσουν τον δρόμο τους ως ‘τδβκ’ και δεν θα γίνουν νομός της Τουρκίας. Συγκεκριμένα στην ομιλία του ο Τ/Κ ηγέτης είπε ότι μια λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο θα φέρει θετικά αποτελέσματα για τις ενδιαφερόμενες πλευρές και όλους.Υποστήριξε ότι για να μπορεί να υπάρξει λύση ομοσπονδιακή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της ε/κ ηγεσίας, προσθέτοντας ότι η  "ε/κ διοίκηση" δυσκολεύεται στο θέμα διαμοιρασμού εξουσιών διακυβέρνησης.“Είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί ομοσπονδία παρά συνομοσπονδία ή ενιαίο κράτος. Εμείς ακόμη και αν είναι δύσκολο εργαζόμαστε για μια ομοσπονδία την οποία θα μπορούν να αποδεχτούν όλες οι πλευρές και μέχρι τον Ιούλιο μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας στάση με όλη την καλή μας πρόθεση”, ανέφερε.Πρόσθεσε ότι αρχισε να φαίνεται νωρίς η αρνητική επίδραση των προεδρικών εκλογών του 2018 της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ όπως είπε μπορεί από τον Ιούλιο και μετά η πρόθεση της ε/κ πλευράς να κάνει γεωτρήσεις να είναι αιτία για να ξεκινήσει νέα ένταση στην περιοχή. “Τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής δεν θα έπρεπε να δημιουργούν ένταση αλλά να είναι αιτία για συνεργασία”, πρόσθεσε.Ο Τ/Κ ηγέτης ανέφερε ακόμη: “Αν δεν φτάσουμε με επιτυχία στο τέλος αυτής της διαδικασίας για λόγους που δεν θα οφείλονται σε μας, εμείς ως Τ/Κ θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας ως ‘τδβκ’ ως δημοκρατική και κοσμική κοινότητα με την δική μας ταυτότητα. Όπως δεν υπάρχει αίτημα για να γίνουμε νομαρχία και η Τουρκία δεν έχει ανάγκη για μια νέα επαρχία”, ανέφερε.Ο Τ/Κ ηγέτης ανέφερε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα επηρεάσει θετικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ οι οποίες το τελευταίο διάστημα είναι σε ένταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:44

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.