ΕΣ: Απογοητευμένα τα κόμματα από τις εξελίξεις στο κυπριακό

Για τις εξελίξεις στο κυπριακό ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου.

Απογοήτευση για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τις προοπτικές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκφράζει η πολιτική ηγεσία μετά την τρίωρη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Ανησυχία για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Ακέλ, Αντρος Κυπριανού, τονίζοντας ότι οδηγούμαστε σε αδιέξοδη πορεία, εκτός και αν αλλάξουν ουσιαστικά κάποιες προσεγγίσεις. Τόνισε ότι πρέπει να επιδιωχθεί η συζήτηση των ουσιαστικών πτυχών του Κυπριακού και συγκεκριμένα τα θέματα της ασφάλειας, του εδαφικού, του περιουσιακού, της εκτελεστικής εξουσίας και της πολιτικής ισότητας. Ο κύριος Κυπριανού πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνει ενδελεχής ανάλυση των δεδομένων που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και σε παγκόσμια κλίμακα. Στο Εθνικό Συμβούλιο, είπε, τονίσαμε ότι θα πρέπει να διαπραγματευθούμε πολύ σκληρά, με εμμονή στις βασικές αρχές του Κυπριακού και με πολιτική βούληση να καταλήξουμε σε λύση.
Αν δεν γίνει αυτό, πρόσθεσε, τότε θα πρέπει να αποδείξουμε διεθνώς ότι για το αρνητικό αποτέλεσμα ευθύνεται η Τουρκοκυπριακή πλευρά.

Ο πρόεδρος της Εδέκ, Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως φαίνεται ότι επισφραγίζεται πλέον η αποτυχία της τακτικής που έχουμε ακολουθήσει στον διάλογο για επίλυση του Κυπριακού.
Επεσήμανε ότι όσοι επένδυσαν στην καλή διάθεση του Ακιντζί και στην καλή πρόθεση του Ταγίπ Ερντογάν για λύση, σήμερα αρχίζουν να διαψεύδονται. Ο κύριος Σιζόπουλος τόνισε ότι επιβεβαιώνεται η ανάγκη να υπάρξει αλλαγή τακτικής, ενώ ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι οι συνομιλίες οδηγούνται σε οριστικό ναυάγιο, απάντησε ότι όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Είναι χαρακτηριστική η απογοήτευση του προέδρου Αναστασιάδη από την στάση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, δήλωσε η πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους. Εμείς, είπε, έχουμε ζητήσει να γίνει νέα σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου για να δούμε την κατάσταση όπως διαμορφώνεται σε συνάρτηση με το δημοψήφισμα στην Τουρκία και την κρίση στην περιοχή μας με τις έρευνες του Μπαρμπαρός. Ερωτηθείσα αν υπάρχει πρόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αντιδράσει στην τουρκική προκλητικότητα, η κυρία Θεοχάρους απάντησε "προφανώς".

Ο πρόεδρος των Οικολόγων- Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης, είπε πως είναι ολοφάνερο ότι τα πράγματα στο Κυπριακό δεν πάνε καθόλου καλά, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται ανάγκη αλλαγής στρατηγικής. Το Κίνημα, είπε, έχει θέσει θέμα για την συμπεριφορά του Εσπεν Μπαρθ Αϊντα και ζήτησε από τον πρόεδρο Αναστασιάδη να ενισχύσει την θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκου Κοτζιά, όπως κατατέθηκε μέσα από την επιστολή που απέστειλε στον Αντόνιο Γκουτέρες. Ο πρόεδρος του Κινήματος Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε πως ουσιαστικά τα πράγματα οδηγούνται σε αδιέξοδο. Θα ακολουθήσει, ανέφερε, νέα συνεδρία του Εθνικού πριν από τη συνάντηση Αναστασιάδη- Ακκιντζί.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 18:55

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.