Λακκοτρύπης: Σημαντική η υπογραφή για τον EastMed

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης την χθεσινή υπογραφή της Διακήρυξης από την Κύπριακή Δημοκρατία, το Ισραήλ, την Ιταλία και την Ελλάδα για τον αγωγό EastMed.

Μιλώντας στην εκπομπή Από Μέρα Σε Μέρα, ο κύριος Λακκοτρύπης δήλωσε ότι με την χθεσινή εξέλιξη καταδεικνύεται η δέσμευση των τεσσάρων χωρών να προωθήσουν τον συγκεκριμένο αγωγό ως ύψιστη προτεραιότητα.
Σημείωσε επίσης ότι με τη διακήρυξη έχει καταστεί πλέον ξεκάθαρο ότι χρειάζονται διακρατικές συμφωνίες για τους υποθαλάσσιους αγωγούς.
Η Λευκωσία είπε, έχει προχωρήσει σε σχετική συμφωνία με την Αίγυπτο και θα ακολουθήσουν συμφωνίες με τις άλλες τρεις χώρες.
Σύμφωνα με τον κύριο Λακκοτρύπη, μετά την σύναψη διακρατικών συμφωνιών θα ακολουθήσει το θέμα της χρηματοδότησης του έργου, αφού προηγηθούν οι απαραίτητες τεχνικές μελέτες οι οποίες θα κοστίσουν πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η συμμετοχή της Ιταλίας στο έργο είναι βαρύνουσας σημασίας.
Σημείωσε ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει το έργο την επομενη εβδομάδα στους G7.
Στο πλαίσιο περαιτέρω προώθησης των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας, προετοιμάζεται επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Λίβανο.

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.