Ν. Κοτζιάς: Η Ελλάδα στηρίζει αλλά δεν επεμβαίνει

Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως και ολοκληρωτικά την πολιτική της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς, ύστερα από συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννης Κασουλίδη.

Η Ελλάδα, τόνισε, δεν επεμβαίνει στη διαχείριση της εσωτερικής πτυχής του Κυπριακού.
Σε σχέση με τη διεθνή πτυχή, ο Κύριος Κοτζιάς είπε ότι στη Γενεύη φάνηκε ότι η Τουρκία  δεν ήταν έτοιμη να συζητήσει ουσιαστικά για το ζήτημα των εγγυήσεων, ούτε και για την υποχρέωση της να παραιτηθεί από τα παράνομα επεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο.
Η Τουρκία, είπε, εγκατέλειψε το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην Γενεύη, είτε γιατί δεν είχε απαντήσεις είτε γιατί δεν ήθελε να έχει απαντήσεις. . Σημείωσε επίσης πως η Άγκυρα ανακαλύπτει άλλα ζητήματα, άσχετα με το κυπριακό, όπως τις τέσσερις ελευθερίες, για να αποφύγει τον διάλογο.Η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει φιλότιμες και άοκνες προσπάθειες για εξεύρεση βιώσιμης και ευρωπαϊκής λύσης, χωρίς αναχρονιστικά συστήματα στρατιωτικών εγγυήσεων δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
Κατά τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, είπε, έγινε ανασκόπηση και ανάλυση των κοινών προσπαθειών που καταβάλλουν οι δύο χώρες.
Ο κύριος Κασουλίδης, ανέφερε πως η κοινή πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο, οι τριμερείς συνεργασίες, καθώς και οι κοινές και χωριστές προσπάθειες Αθήνας και Λευκωσίας, αποδεικνύουν ότι οι δύο χώρες μπορούν να έχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα για τα εθνικά τους θέματα.

Συνάντηση Κοτζιά – Συλλούρη

Στη συνέχεια ο Κύριος Κοτζιάς είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.
Υποδεχόμενος τον Έλληνα Υπουργό, ο κύριος Συλλούρης, είπε ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορεί το προζύμι της καταστροφής, δηλαδή οι εγγυήσεις του 1960, να αποτελέσουν το προζύμι της λύσης.
Η λύση, τόνισε, δεν μπορεί να περιλαμβάνει αναχρονιστικές εγγυήσεις και ο λαός δεν θα δεχθεί τέτοια λύση.
Στην αντιφώνηση του ο κύριος Κοτζιάς είπε ότι η Ελλάδα επιθυμεί περισσότερο από κάθε άλλον την επίλυση του Κυπριακού.
Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν είναι δυνατό, στο πλαίσιο αυτό να δικαιώνονται οι παραβάτες του διεθνούς δικαίου και εκείνοι που νομίζουν ότι μπορεί να έχουν δικαιώματα σε τρίτες χώρες.
Το απόγευμα ο κύριος Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Σύνταξη: Δέσποινα Κουρή

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:29

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.