Εκπρόσωπος: Αρχές Απριλίου το δείπνο των ηγετών

Τις πρώτες ημέρες του Απριλίου θα γίνει το δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαιώνοντας εμμέσως πληροφορίες που αναφέρουν ότι έχει καθοριστεί για τις δύο του μήνα.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι σημασία έχει να επαναρχίσει ο διάλογος και κυρίως να διεξαχθεί ουσιαστική συζήτηση, η οποία να οδηγήσει σε λύση του Κυπριακού.
Απαντώντας σε ερώτηση, ο Εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχει υπαναχώρηση της τουρκικής πλευράς, καθώς και απαιτήσεις, όπως είναι η παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες, που αναιρούν ζητήματα τα οποία είχαν συμφωνηθεί προηγουμένως.
Για τα ζητήματα αυτά, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ήδη ενημερώσει τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται θέμα χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας, επισημαίνοντας ότι αυτό τόνισε και ο ίδιος ο Αντόνιο Γκουτέρες.
Δεν υπάρχει περίπτωση, σημείωσε, να εφαρμοστούν ξανά τακτικές οι οποίες δοκιμάστηκαν χωρίς αποτέλεσμα στο παρελθόν.

Ενέργεια

Ερωτηθείς εξάλλου για τις προκλήσεις της Τουρκίας σε σχέση με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι η καλύτερη απάντηση είναι το σημαντικό ενδιαφέρον σημαντικών ενεργειακών κολοσσών.
Οι τουρκικές αμφισβητήσεις, πρόσθεσε, είναι μια καταδικαστέα ενέργεια η οποία όμως θα αντιμετωπιστεί με σύνεση και σοβαρούς χειρισμούς.
Ανέφερε επίσης ότι και η αμερικανική πλευρά είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες της Λευκωσίας κινούνται στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας.

Επαφές στη Νέα Υόρκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πραγματοποιεί σειρά σημαντικών επαφών στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι είναι αυξημένο το ενδιαφέρον της νέας αμερικανικής διοίκησης για το Κυπριακό τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Πρόσθεσε ότι οι διμερείς σχέσεις Ουάσιγκτον - Λευκωσίας έχουν ενισχυθεί και σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναβαθμισμένος ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων στην περιοχή. Άφησε παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μέσα στους επόμενους μήνες.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Λευκωσία αναμένει ότι να δει και πιο συγκεκριμένες ενέργειες από αμερικανικής πλευράς, προς την κατεύθυνση της Τουρκίας, για το Κυπριακό.Στο πλαίσιο των επαφών του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί εντός της ημέρας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με τον προσωρινό υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Χέφερν και τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών, Τζόναθαν Κόεν.
Το μεσημέρι, ο κύριος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στο συνέδριο της Αμερικανο-Ισραηλινής Πολιτικής Επιτροπής, στο οποίο θα είναι ομιλητής σε συζήτηση για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, τις σχέσεις του Ισραήλ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θέματα που απασχολούν τα κράτη της περιοχής.
Αύριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα συναντηθεί με τον Ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Ρέϊνς Πρίνμπους, στην Ουάσιγκτον.
Στην συνάντηση αναμένεται ότι θα συμμετάσχει και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τραμπ, στρατηγός Μακμάστερ.

Πηγή: ΡΙΚ, Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:29

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.