Ακιντζί: Μπορεί να γίνει κοινωνική συνάντηση με τον Αναστασιάδη στο τέλος του μήνα

Μπορεί να πραγματοποιηθεί μια κοινωνική συνάντηση στο τέλος αυτού του μήνα με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, προσθέτοντας ότι “αφού η απόφαση (σσ πρόταση του ΔΗΣΥ για τις αναφορές στα σχολεία) περάσει από την Ολομέλεια, αφού η (προηγούμενη) απόφαση τεθεί εκτός, οι διαπραγματεύσεις μπορούν να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν”. Για τον κ. Ακιντζί οι μήνες Απρίλης και Μάιος είναι σημαντικοί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ακιντζί μιλούσε σε εκδήλωση μνήμης του πρώην “προέδρου” της “βουλής” και πρώην “πρωθυπουργού” Οσμάν Ορέκ, όπου αναφερόμενος στο θέμα του ενωτικού δημοψηφίσματος είπε ότι αυτό δεν είχε γίνει με τη σκέψη οι Ε/κ να αυτοδιοικούνται, αλλά με τη σκέψη το νησί να ενωθεί με την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι μόνο οι Ε/κ ψήφισαν και το δημοψήφισμα παρουσιάστηκε σαν πράξη έκφρασης του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού.
“Αυτή η πράξη ούτε τότε, ούτε σήμερα μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους Τ/κ. Η επιθυμία να εορτάζεται στα σχολεία η πρωτοβουλία ενοποίησης με την Ελλάδα, που δεν λάμβανε υπόψη, θεωρούσε ότι οι Τ/κ εδώ δεν υπάρχουν, ήταν ο λόγος που ο τ/κ λαός αντέδρασε στην ολότητά του”.
Λόγω της αρνητικότητας που δημιούργησαν οι Ε/κ, οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν, αλλά “τώρα γίνονται κάποια βήματα για να υπάρξει διόρθωση αυτού του λάθους”, πρόσθεσε. “Είναι αρετή να διορθώνεις το λάθος και το πρώτο βήμα έγινε. Απέναντι στα βήματα που γίνονται για την αναθεώρηση του λάθους και εμείς θα δείξουμε θετική στάση”.
Ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι άρχισαν τα “προεκλογικά όργανα” και πρόσθεσε ότι οι μήνες Απρίλιος και Μάιος θα είναι σημαντικοί.
Από τον καιρό του Οσμάν Ορέκ μέχρι σήμερα, πρόσθεσε, ο τ/κ “λαός” επιθυμεί ελευθερία, ισότητα και ασφάλεια. “Εάν αυτό γίνει σεβαστό και δεν είναι μόνο στα λόγια αλλά στην πράξη, τότε δεν θα υπάρχει κανένας λόγος να μην δημιουργηθεί ένα ειρηνικό μέλλον. Αλλά εάν δεν γίνει αυτό, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει. Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε την ζωή μας απο δω. Δεν θα εγκαταλείψουμε το κράτος μας. Υπάρχει ένα κράτος που χτίστηκε με κόστος”.
Κάποιοι, συνέχισε, εκλαμβάνουν λάθος αυτές του τις δηλώσεις αλλά αυτό που λέει είναι ξεκάθαρο και δεν αφορά διαχωρισμό. Ο Οσμάν Ορέκ, σημείωσε, ήταν “πρόεδρος” της “βουλής” και “πρωθυπουργός” της “ΤΔΒΚ” - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - το 1983 η οποία μέχρι τότε ήταν “τ/κ ομόσπονδο κράτος”. Το 2017 εάν επιτύχουμε τη λύση, είπε, (το ψευδοκράτος) θα μετατραπεί, θα εξελιχθεί σε τ/κ συνιστώσα πολιτεία. Οι Τ/κ θα έχουν τη θέση ως μία από τις δύο ίσες πολιτείες κάτω από μια ομοσπονδιακή δομή “και θα συνεχίσουμε το δρόμο μας”.
Αλλά εάν δεν μπορούν να εμπεδώσουν (οι Ε/κ) αυτό, τότε δεν υπάρχει κάτι άλλο να γίνει, το ψευδοκράτος θα συνεχίσει το δρόμο του, κατέληξε ο Μουσταφά Ακιντζί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:34

Τελευταιες Ειδησεις

19 Μαρτίου
Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Ενδεικτικές των προθέσεων της Αγκύρας οι δηλώσεις Ερντογάν
10:57
Αθήνα: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν για την Κύπρο
10:36
Εντός του έτους νομοσχέδιο το οποίο θα διέπει τη δημιουργία πανεπιστημιακών κλινικών
09:48
Μεγάλες ζημίες προκλήθηκαν από τη χθεσινή θεομηνία
09:14
Έτοιμο το "Τζένιφερ" να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια 500 τόνων στη Γάζα
08:53
Υπουργός Ενέργειας: Εφικτή η ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό
08:48
Τρία οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς από φωτιά στη Γεροσκήπου
08:38
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
06:48
ΗΠΑ: Νεκρός ο Μαρουάν Ίσα - Το «Νο3» του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς
06:38
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πυραύλους και drones των Χούθι
06:15
Βρυξέλλες: Βοήθεια ύψους 5 δισ. ευρώ στην Ουκρανία ενέκριναν οι Υπουργοί Εξωτερικών
06:02
Το Ισραήλ προχώρησε σε νέα αεροπορικά πλήγματα στη Συρία
05:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.