Κυπριακό στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών

Οι εξελίξεις στο κυπριακό, οι προσπάθειες για απόκτηση πολιτιστικού κέντρου και η νεολαία, θα είναι  μεταξύ των κεντρικών θεμάτων  που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Εθνικού Συνεδρίου της  Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Μαρτίου, στο Terrace on the Park.

Την κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος θα ενημερώσει τους αντιπροσώπους για  τις εξελίξεις στις συνομιλίες, αλλά και τα θέματα της ενέργειας και  της οικονομίας.

Αναμένεται επίσης να παρευρεθεί και να χαιρετήσει εκπρόσωπος της  ελληνικής κυβέρνησης  πιθανόν  ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος  και μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου που θα βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τις εκδηλώσεις της Ομογένειας για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας. Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κυριάκος Παπαστυλιανού, στο συνέδριο  που φέτος δεν είναι εκλογικό  θα συμμετάσχουν αντιπρόσωποι των σωματείων  μελών από όλη την Αμερική και θα διαβαστούν οι απολογισμοί τους , καθώς και οι απολογισμοί της εκτελεστικής επιτροπής του οργανισμού και των επιτροπών του. Μεταξύ άλλων, της νεολαίας, της επιτροπής Δικαιοσύνη για την Κύπρος και της φιλανθρωπικής.

«Αναμένουμε με ενδιαφέρον την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το κυπριακό, τα ενεργειακά και την οικονομία», είπε ο κ. Παπαστυλιανού.

To μέλλον της Ομοσπονδίας και των κυπριακών σωματείων στην Αμερική, με αιχμή τη νεολαία και την προώθηση της κουλτούρας και του πολιτισμού, αποτελούν κεντρικό σημείο αναφοράς τα τελευταία χρόνια. Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Παπαστυλιανού, έχει ήδη γίνει τροποποίηση του καταστατικού με στόχο να μπορεί καλύτερα να ανταποκριθεί η Ομοσπονδία στις σημερινές συνθήκες και στους στόχους που θέτει για το μέλλον.

«Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί ξανά το καταστατικό προς έγκριση», είπε.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα αφορά στο πολιτιστικό κέντρο, που έχει τεθεί ως στόχος και κρίνεται καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του οργανισμού.

«Έχουν γίνει αναλύσεις και μελέτες για τις ανάγκες και τις δυνατότητες που έχουμε. Υπάρχει σημαντική πρόοδος στην προεργασία που απαιτείται για να λάβουμε τις αποφάσεις μας και να ξεκινήσουμε για την υλοποίηση του έργου», ανέφερε.

Αναφορικά με τη νεολαία, προωθείται η αλλαγή `του ονόματός της, από CyCA σε NEPOMAK USA και πρέπει αυτή η αλλαγή να εγκριθεί από το συνέδριο.

«Θα γίνει μία έκκληση  προς τα σωματεία να ενθαρρύνουν τα νέα μέλη, αλλά και στην οργάνωση της νεολαίας να αυξήσει τα μέλη της και να εμπλακούν περισσότερο  στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας  και των συλλόγων.

Στην έκθεση του προέδρου και της εκτελεστικής επιτροπής  της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Οργανισμών θα υπάρχει αναλυτική αναφορά όλων των δραστηριοτήτων της χρονιάς που πέρασε, τόσο για το εθνικό θέμα, όσο και πολιτιστικές και φιλανθρωπικές.

Γράφει:ΑΠΟΑΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:38

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.