Hμερίδα ενημέρωσης για το Κυπριακό από τα κόμματα του Κέντρου

Ημερίδα ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και για τα βήματα που θα πρέπει γίνουν μετά το αδιέξοδο στο οποίο  έχουν περιέλθει οι συνομιλίες, συνδιοργάνωσαν στην Πάφο, τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και Οικολόγοι-Συνεργασία Πολιτών.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι καθήκον όλων είναι η ενημέρωση του κόσμου σε σχέση με τους κινδύνους  που υπάρχουν λόγω του παρατεταμένου αδιεξόδου προσθέτοντας ότι επιβάλλεται η υιοθέτησης μιάς νέας στρατηγικής από Ελληνοκυπριακής πλευράς.
Ο κύριος Παπαδόπουλος, πρόσθεσε, πως ένας λαός ο οποίος είναι ενήμερος για το τί συμβαίνει βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση ώστε να αντιμετωπίσει αθέμιτες πιέσεις, απ’ όπου κι αν προέρχονται.
Ο πρόεδρος της  ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι στόχος της σημερινής εκδήλωσης είναι η διαμόρφωση συνθηκών για τη μεγαλύτερη δυνατή σύγκλιση σε πολιτικές θέσεις που αφορούν το Κυπριακό.Αλλά, πρόσθεσε, και η δημιουργία προϋποθέσεων για σωστή συνεργασία με προοπτική για τις επόμενες προεδρικές εκλογές.
Η Ελένη Θεοχάρους ανέφερε ότι η Αλληλεγγύη παραμένει προσηλωμένη στο μέγιστο στόχο που είναι η απελευθέρωση της Κύπρου προσθέτοντας πως η προσπάθεια που γίνεται είναι η συνεργασία με δυνάμεις οι οποίες έχουν τις ίδιες αξίες και ιδανικά και οι οποίες πιστεύουν στην ίδια μορφή λύσης:Στην αποκατάσταση δηλαδή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κύπριου πολίτη χωρίς καμμιά διάκριση.
Ο πρόεδρος των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης είπε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό απαιτούν ενότητα εκείνων των πολιτικών δυνάμεων και των πολιτών που επιμένουν ότι μπορούμε να έχουμε μιά Κύπρο ενωμένη , δημοκρατική, ευρωπαϊκή χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εποίκους.

Σύνταξη: Εύα Αργυρού

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:47

Τελευταιες Ειδησεις

30 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 30 Μαρτίου 2024
07:05
Ράφα: Οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ισραήλ θα μπορούσαν να αρχίσουν τη Δευτέρα
06:54
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
06:03
Βρετανία: Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία έριξε από αέρος τρόφιμα στη Γάζα για δεύτερη φορά
05:49
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδίδουν στο Βέλγιο καταζητούμενο για διακίνηση ναρκωτικών
05:29
Ζελένσκι: Χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ, οι ουκρανικές δυνάμεις θα πρέπει να υποχωρήσουν
05:23
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 30/03/24
05:19
Μπάιντεν: Προσπαθεί να προσελκύσει τους ψηφοφόρους που στήριζαν τη Ρεπουμπλικανή Χέιλι
05:10
29 Μαρτίου
Ρωσία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση
21:39
Ταϊλάνδη: 7 νεκροί, κατέρρευσε γερανός σε εργοτάξιο
21:30
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: H κυβέρνηση θα συνεχίσει την πορεία ανάπτυξης
20:32
Ουκρανία: Ένας νεκρός από ουκρανικό drone στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ
20:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.