Χάσικος : Δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου

Έντονα αντέδρασε ο Υπουργός Εσωτερικών στις κατηγορίες περί ασυμβίβαστου σε σχέση με την μίσθωση ακινήτου, στο οποίο είναι μέτοχος, στο δημόσιο.

Σε γραπτή δήλωση τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου και ότι δεν έχει διαπράξει καμιάς μορφής παρανομία ή παρατυπία. Απαντώντας σε δημοσιεύματα ο κύριος Χάσικος σημειώνει ότι το συγκεκριμένο ενοικιαστήριο έγγραφο, υπεγράφη από την εταιρεία της οποίας είναι μέτοχος, στις 5 Ιουνίου του 2007, ένα χρόνο πριν τη ψήφιση του Νόμου για το Ασυμβίβαστο.
Αναφέρει επίσης ότι το συγκεκριμένο συμβόλαιο ανανεώθηκε μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2015, ενώ στις 23 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου οι ενοικιαστές ζήτησαν επιπλέον ανανέωση για ένα χρόνο, με τους ίδιους όρους που ίσχυαν και προηγουμένως, μέχρι την προκήρυξη νέας δημόσιας προσφοράς.
Ο Σωκράτης Χάσικος επισημαίνει πως μέχρι σήμερα δεν έχει υπογραφεί κανένα νέο συμβόλαιο με την εταιρεία της οποίας, διευκρινίζει, είναι μέτοχος και όχι εκτελεστικός διευθυντής.
Τονίζει επίσης ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί ασυμβίβαστο, δεν θα υπογράψει, ούτε θα προβεί σε μασκαραλίκια και διευθετήσεις που προνοούνται στη νομοθεσία κατά την έκφρασή του, προκειμένου να διασφαλίσει το συμβόλαιο χωρίς να υπάρχει ασυμβίβαστο.
Σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι ούτε το ήθος του, ούτε ο χαρακτήρας του, θα του επέτρεπαν να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.
Παράλληλα σημειώνει ότι η συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εν λόγω εταιρείας, περιλαμβάνεται στη δήλωση των  περιουσιακών του στοιχείων που έχει δημοσιοποιηθεί.
Εκφράζει λύπη για το ότι πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης ότι διερευνάται θέμα εις βάρος του από τον Γενικό Ελεγκτή, υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκε άλλη καταγγελία σε σχέση με το ασυμβίβαστο του ως Υπουργού Εσωτερικών και την εποπτεία που το Υπουργείο ασκεί στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, το ΡΙΚ και το ΚΥΠΕ.
Ο κύριος Χάσικος είπε ότι ο Γενικός Ελεγκτή επιμελώς δεν δημοσιοποίησε το πόρισμα σύμφωνα με το οποίο δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Διερωτάται παράλληλα ποια θα είναι η επόμενη καταγγελία εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών.

Πηγή: Τμήμα Ειδήσεων Ραδιοφώνου ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:49

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.