Γιούνγκερ: Δεν είναι διμερές ζήτημα το θέμα των τεσσάρων ελευθεριών

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το τουρκικό αίτημα για παραχώρηση των τεσσάρων βασικών ελευθεριών σε Τούρκους πολίτες, ξεκαθάρισε ο Προέδρος της  Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο κύριος Γιούνγκερ τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα διμερές ζήτημα, αλλά για ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση του Κυρίου Γιουγκερ με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες, κατά την οποία διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε ότι ο κύριος Γιούνγκερ συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι το τουρκικό αίτημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτό. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κύριο Γιούνκερ για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά την αποχώρηση της Τουρκοκυπριακής πλευράς από τις διαπραγματεύσεις και εξέφρασε την ετοιμότητά του ιδίου να επιστρέψει στο τραπέζι του διαλόγου. Αναστασιάδης και Γιούνγκερ συζήτησαν επίσης για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το Μπρέξιτ, σε σχέση με τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Κυπρίων πολιτών που ζουν εντός των βρετανικών βάσεων.

Κυβ. Εκπρόσωπος : Ικανοποιημένος ο Πρόεδρος από τη συνάντηση

Τη λύπη του για την απόφαση της τουρκοκυπριακής πλευράς να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κομισιόν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού χαρακτήρισε εποικοδομητική την συνάντηση Αναστασιάδη - Γιούνκερ, τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
Σημείωσε ότι υπήρξε συναντίληψη Αναστασιάδη και Γιούνκερ στο ότι, οι όποιες προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, θα διερευνηθούν στο τραπέζι των συνομιλιών.
Ο κύριος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι κατά την συνάντηση συζητήθηκε και το απαράδεκτο τουρκικό αίτημα για τις τέσσερις βασικές ελευθερίες, το οποίο είπε, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.
Επισήμανε πως υπήρξε κοινή θέση ότι πρόκειται για θέμα που αφορά το σύνολο των κρατών μελών και σε καμία απολύτως περίπτωση αποκλειστικά την Κυπριακή Δημοκρατία.
Σύμφωνα με τον κύριο Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις θέσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις μέχρι στιγμής αντιδράσεις των Κρατών Μελών ως απάντηση στην επιστολή που έχει αποστείλει.

Πηγή: Τμήμα Ειδήσεων Ραδιοφώνου ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 19:49

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Αγανακτισμένος ο Υπουργός Οικονομικών για τις προτάσεις για τις πολλαπλές συντάξεις
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.