Άϊντα: Δεν είναι ιδανικό το κλίμα στις δύο κοινότητες

Το κλίμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες δεν είναι το ιδανικό αυτή τη στιγμή δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα  του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άϊντα.

Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι τα προβλήματα είναι δυνατόν να ξεπεραστούν.
Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Άϊντα τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία .Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, ανέφερε, οι δύο ηγέτες
χρειάζονται ευρεία στήριξη από τις κοινότητες προκειμένου να προχωρήσουν στο τελευταίο μίλι της διαδικασίας, το οποίο, τόνισε, είναι και το πιο δύσκολο.
Ο κύριος Άϊντα, δήλωσε ενθαρρυμένος από τις επαφές που είχε στην Αθήνα και την Άγκυρα σε σχέση με τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, σημειώνοντας ότι υπάρχει υποστήριξη από παίκτες διεθνώς. Διευκρίνισε ότι το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί, αλλά έχει σμικρυνθεί η απόσταση τον τελευταίο μήνα.
Χρειάζεται , τόνισε, δημιουργικότητα και σκέψη έξω από το κουτί, κατά την έκφρασή του.
Απαντώντας σε ερώτηση για την ημερομηνία πραγματοποίησης της νέας διάσκεψης στη Γενεύη, ο κύριος Αιντα είπε ότι το σημαντικό είναι τί θα γίνει στη Γενεύη.
Υπάρχει, τόνισε, πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει ώστε η διάσκεψη να επιτύχει.
Έχουμε ακόμα ανοικτό παράθυρο και εκπλήσσομαι που παραμένει ανοικτό σε μια περιοχή με τόσα πολλά προβλήματα , ανέφερε ο Έσπεν Μπαρθ  Άϊντα.

Σύνταξη: Ρολάνδος Σκέττος
Πηγή: Ντίνος Φοινικαρίδης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 20:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.